Afgelopen nacht is er een inval geweest in de Escape in Amsterdam. Tijdens de vier uur durende actie, werden dertien mensen opgepakt voor drugsbezit. Veel bezoekers hadden de drugs die ze bij zich hadden op de grond gegooid.
De inval vond plaats tijdens het feest Impact.
Over de gevolgen van deze inval, voor de escape of voor Impact, is nog niks bekend.

Het Horeca Interventieteam (HIT), een samenwerkingsverband tussen politie en belastingdienst, heeft in de nacht van zondag op maandag een grootscheepse inval gedaan in de discotheek Escape op het Rembrandtplein.
De politie pakte 13 mensen op voor drugsbezit. Onder hen waren drie dealers. Op de vloer van de disco lagen tientallen wikkels met coke en een kleine 200 pillen en buisjes GHB.
De actie, tussen 1.30 en 5.30 uur, verliep zonder incidenten, meldde de politie. Er deden ongeveer 200 mensen aan mee. Het HIT zette honden in. Ook de ME was bij de actie betrokken.
Volgens een woordvoerster van de politie zou uit eigen observatie en informatie blijken dat in de disco vooral in de nacht van zondag op maandag harddrugs als XTC en cocaïne wordt verhandeld en gebruikt. De woordvoerster zei dat het op het moment van de inval behoorlijk vol was, er waren enkele honderden discogangers aanwezig. Die werden allemaal gefouilleerd.

Bezoekers die vijf tot tien pillen in bezit hadden, kwamen er met een boete vanaf. Die konden zij direct betalen.