De Escape heeft weer een waarschuwing van de gemeente gekregen tegen tegen de "seksualisering van zijn horeca-etablissement". Eelco Anceaux heeft al vaker aangegeven op te willen treden "tegen de vertrutting van Amsterdam" dus ook deze aanval kon hij niet aan zich voorbij laten gaan!
Hij roept de organisatoren op het "vooral niet te gek te maken", mevrouw van der Stoel van de partij voor vrijheid en democratie moet zich schamen en hij wil dolgraag bevrijd worden van "deze incompetente deelraad die Amsterdam laat verslonzen"!

Ayatollah Amsterdam

Er is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan De Vertrutting van Amsterdam. Vorige week is de eigenaar van de Amsterdamse discotheek/club Escape ontboden op het stadhuis om een laatste waarschuwing in ontvangst te nemen tegen de "seksualisering van zijn horeca-etablissement". Bij nieuwe overtreding zou de vergunning van Escape worden ingetrokken.

Na de publieke afgang rond de Zebra Lounge probeert het (deel)gemeentebestuur zichzelf wederom onsterfelijk en belachelijk te maken met een maatregel die in het moderne Teheran niet zou misstaan. Wat was het geval? Escape bood onderdak aan een "Erotic Fantasy night" (Georganiseerd door Fe-Male & Fashion Organisation) waarbij stripshows werden gegeven. Niets bijzonders; de moeite van toelichten niet eens waard. Een hitsige ambtenaar had foto's gemaakt en de Kultuurkamer van Amsterdam vond het nodig om -vergezeld door advocaat en politieagent - Escape eens flink te intimideren. En dat is gelukt!

Escape vraagt nu vooraf aan de organisatoren (zoals ondergetekende) om het "vooral niet te gek te maken". Want Escape weet dat je beter geen ruzie met de autoriteiten moet hebben. En dat met dank aan de PvdA en VVD die de dienst uit maken in het centrum. Een Partij van de Aanstoot, ooit opgericht ter emancipatie van het volk, nu een kleinburgerlijke club, elke strohalm aangrijpend om de vooruitgang af te remmen. En mevrouw van der Stoel van de partij voor vrijheid en democratie, zogenaamd liberaal: U moet zich schamen! Als U vindt dat er een onderbroekje teveel wordt uitgetrokken in Escape, moet U naar de rechter stappen. Doe lekker aangifte bij de politie (ze lachen U uit!) , maar dreig niet met intrekken van een gunstvergunning. Dat is machtsmisbruik!

"Junks kosten de stad Amsterdam 341 miljoen per jaar", becijferde Het Parool onlangs, maar is er wel eens uitgerekend wat de deelraad de bevolking van Amsterdam kost? Ik bedoel: aan beschadigd imago, weggejaagde toeristen, bureaucratie, gederfde inkomsten, ontmoedigingsbeleid en verspilde energie? De gemeente Amsterdam wil optreden "Tegen De Seksualisering van de Horeca". Dat zeggen ze en dat doen ze. En binnenkort krijgt het Stedelijk Museum het verzoek het aantal naakten terug te brengen en in een aparte zaal te concentreren (Tegen De Seksualisering van de Kunsten). Toneelgroep Amsterdam moet de seksscènes uit Othello schrappen (Tegen De Seksualisering van het Theater). Drie dwangbevelen met boete zijn in de maak tegen Peter Klashorst (o.a. Tegen De Seksualisering van de Media).

Help! Wie bevrijdt ons eens van deze incompetente deelraad die Amsterdam laat verslonzen, de ene pr-blunder na de andere maakt, koninginnedag tot een koekhapfestijn degradeert, onze musea verwaarloosd en alle leven uit de brouwerij wil persen? Wat zijn dit voor ayatollahs vermomd in slecht zittende vrijetijdskleding? Waar zijn ze in vredesnaam bang voor? Laat ons toch met rust! Ga naar huis, partypoopers!

En… handen boven de dekens!

Eelko Anceaux

Comments

 • Goedie

  Goedie

  20 May 2003

  Gaat echt lekker daar met die gemeente in Amsterdam! Nog even en ze gaan ons vertellen dat dansen verboden is en dat daarom alle horeca-gelegenheden maar gesloten moeten worden. :-(

 • Chris

  Chris

  21 May 2003

  Haha!
  Vind wel dat ie heel lachen kan schrijven die Eelco!
  "koninginnedag tot koekhapfestijn degradeert" hoe komt ie er op! :D

Comments are closed