id-t radio

Het is eindelijk zo ver, Nederland krijgt eindelijk een radiozender in de ether met dancemuziek. ID&T heeft zojuist een FM-etherfrequentie toegewezen gekregen en als alles goed gaat is ID&T vanaf zaterdag al in bijna heel Nederland in de ether te ontvangen!

ID&T Radio is blij met het toewijzen van een FM-etherfrequentie. Met deze beslissing wordt een jarenlange investering van ID&T in dancemuziek beloond en krijgen de luisteraars eindelijk de zender waar zij al zo lang op wachten.

Geen ander radiostation heeft de afgelopen jaren bewezen zo intensief vernieuwende dancemuziek te brengen als ID&T Radio. We zijn dan ook meer dan blij voor de miljoenen danceliefhebbers van Nederland, zegt oprichter/eigenaar Duncan Stutterheim van ID&T.

Het Amsterdamse entertainment- en mediabedrijf heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk aangedrongen op ruimere erkenning van dance als cultureel-maatschappelijke stroming. 'Eind vorig jaar heeft een grootschalig onderzoek van accountantsbureau KPMG al aangetoond dat dance een maatschappelijke stroming van enorm belang is. Dat wordt met deze toewijzing nu ook erkend. Uit dat KPMG- rapport bleek dat Nederland vele honderdduizenden 'intensieve' liefhebbers van deze muziek kent, en dat er meer dan twee miljoen mensen bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in dance. Dance is ook als lifestyle en voor het onderling groepsgevoel van groot belang, aldus KPMG in het rapport.

We zullen in heel Nederland te zien en te horen zijn. We gaan veel werk maken van de nieuwe mogelijkheden, stelt commercieel directeur Jos van Mieghem. 'Eindelijk zijn de live-uitzendingen van evenementen en de nieuwste danceproducties overal te ontvangen.'

ID&T Radio is onder danceliefhebbers veruit de meest populaire zender. Het station zendt nu al sinds enkele jaren 24 uur per dag, 7 dagen in de week uit. De programmering bestaat voor het leeuwendeel uit vernieuwende danceproducties uit binnen- en buitenland. ID&T Radio heeft een groot aantal dancegrootheden onder contract, zoals Johan Gielen, Armin van Buuren, Ferry Corsten en Marco V.

ID&T is ook organisator van succesvolle dance-evenementen, zoals het recente Tiesto in Concert en het komende Sensation in de Amsterdam ArenA. Daarnaast geeft ID&T jaarlijks vele zeer succesvolle dance-CD's uit.

Dit zijn de belangrijkste frequenties van ID&T Radio:

Zuid West Nederland: 88.4
Gooi: 91.1
Zwolle e.o. 93.6
Groningen / Enschede 93.7
Utrecht / Gelderland 93.8
Zuid Holland Noord 95.2
Zo Brabant 99.4
Noord Holland / Drenthe 99.6

ID&T Radio zal als de technische omschakeling voorspoedig loopt vanaf aanstaande zaterdagnacht om 00.00 uur in de ether uitzenden.