isle of mtv

Op 8 juni aanstaande is de kick off party van Isle of MTV tour 2003. Deze tour zal plaatsvinden in 12 steden en begint in de Off Corso in Rotterdam. Op deze editie staan onder andere Tiga, Jori Hulkkonen en de Glimmer Twins!

Rotterdam, 16 may 2003: Op 8 juni zal de `Isle of MTV 2003’ tour van start
gaan in Rotterdam. De tour zal 12 steden in Europa aandoen en eindingen met een groot open-air evenement.

MTV Europe organiseert in samenwerking met Off_Corso netwerk op 8 juni de kick off party met in de line-up onder andere Tiga, Jori Hulkkonen en de
Glimmer Twins. Lokale dj’s Phil Peoples en Leroy zullen deze line-up versterken en ook maakt de Rotterdamse vj Reach op deze avond zijn opwachting maken. Met deze line-up is dat een avond die je niet mag missen!

Tiga begon zijn dance cariere in de underground van de indiase club scene in de jaren tachtig. In het begin van de jaren negentig ging hij terug naar Montreal om een serie dancefeesten te geven met verschillende gast dj’s en grensverleggende live optredens, die uitmonde in Montreal’s eerste rave – Solstice. Sinsdien heeft Tiga zijn eigen eclectic dance label Turbo Records
en is hij verantwoordelijk voor het dance event Sona. Hij word ook wel gezien als een van de meest unieke en eigenzinnige talenten van de dance cultuur.

Jori Hulkkonen komt uit de industriële stad Kemi in Finland, die hem heeft beinvloed in zijn industrial sound. Hij heeft is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor een nieuwe sound binnen de electro scene.

Hulkonnen’s cariere begon met zijn voorliefde voor electronische muziek en een samenwerking met een groep vrienden die binnen hetzelfde genre aktief waren. Dit monde uit in de oprichting van het label LUMI Records. Hulkkonen is nu een bekende naam in de internationale dance scene.

De Glimmer Twins hebben een reputatie voor het neerzetten van een echte party atmospheer waar ze ook spelen. Zij begonnen on de jaren tachtig in de Belgische dance scene en zijn bekend voor hun eclectische benadering van het dj-en en hun optredens bij de beste europese parties.

De “Isle of MTV” 2003 club tour wordt gesponsord door MINI, Lipton en Philips en zal plaatsvinden op de “hottest“ lokaties waaronder Rotterdam, Barcelona, Stockholm en Budapest. Ook zal er een legedarische open-air music celebration plaatvinden bij Ile du Gaou bij Six-Fours Les Plages in Zuid Frankrijk. Hierbij zullen 5000 muziek liefhebbers de hele nacht dansen onder
de sterrenhemel.

MTV zal de avond in Rotterdam filmen en hoogtepunten van de Isle of MTV tour zullen in augustus worden uitgezonden op MTV Networks Europa voor 110 miljoen kijkers. Verder zullen diverse websites je op de hoogte houden van de Isle of MTV tour ontwikkelingen.

Voor meer info zie www.mtv.nl/isleofmtv of www.off-corso.nl

Full details for the ‘Isle of MTV’ club tour in Rotterdam are :

Date: 8 June 2003
DJs: Tiga, Jori Hulkkonen, Glimmer Twins and Cedar &
Vincent

Venue: Off Corso, Kruiskade 22, 3012 EH, Rotterdam
Time: 11pm – 5am
Price: €17,50