De zomer staat voor de deur en diverse programmeringen voor de maanden juni en juli worden bekend gemaakt. Zo ook voor Planet Rose, de wekelijkse clubavond in Doornroosje in Nijmegen. Voor de maand juni zijn onder andere Charles Siegling & Marshall Jefferson geboekt!

ZATERDAG 7 JUNI
Planet Rose 'Technasia World Tour'

Techno Room: Charles Siegling / Technasia (Sino, f) + B-Tek
Back Room: Remko (Scandalous) + Funktion (Scandalous) + G-String, scandalous visuals
by VJ Slof
entree 7,- (na 24.00 uur 9,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

Technasia is een fenomeen in de dance-wereld. Als geen ander koppelt dit duo de meest wonderschone melodieën aan knallende ritmes. Hun muziek brengt de danser in een staat van trance. Platen als 'Hydra', 'Force' en 'Evergreen' zijn grijs gedraaid door zo ongeveer elk zichzelf respecterende dj. Hun sound werd vervolgens veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. De Franse helft van het Technasia-duo is Charles Siegling; de andere helft, zijnde Amil Kahn, komt uit Hong Kong. Met 'Nebula' bracht Technasia onlangs weer een knalplaat uit. Momenteel verovert deze emotionele plaat wereldwijd de dansvloeren. Dat wordt natuurlijk gevierd met een uitgebreide wereldtournee. Wij zijn dan ook meer dan verheugd dat Charles Siegling Doornroosje in deze tournee wilde opnemen. Resident B-Tek wordt met de maand melodieuzer. We hebben dus een spannend avondje voor de boeg! In de kleine zaal: sounds & visuals van Scandalous. Het wordt weer zomer en dat zullen we weten! Remko, Funktion en special guest G-String hebben warme in feromonen gedrenkte house voor ons in petto.

http://www.technasia.com
http://www.scandalous.nu

ZATERDAG 14 JUNI
Planet Rose 'Audio Assault label night'

Techno Room: live PA Carlos Rios vs Vincent de Wit + Bas M. + Jeroen Liebregts
Chill Out: DJ Bom + special guest (Tivoli)
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

Audio Assault is een nieuw Nederlands technolabel, rechtstreeks uit de Maasstad. Met Audio Assault proberen labeleigenaars Bas M en Jeroen Liebregts een positieve bijdrage te leveren aan de technoscene. Dit doen ze door materiaal uit te brengen van zowel bekende producers als onbekend talent. De eerste twee Audio Assault-releases leverden wereldwijd goede reacties op en rockten dansvloeren van Rotterdam tot Rio. Vooral in Duitsland is het label een groot succes. Ook in landen als België, Engeland, Spanje, Frankrijk, Zweden en natuurlijk Nederland zijn de reacties erg positief. Daarnaast organiseert Bas M de in het undergroundcircuit hoog gewaardeerde Exposure of Sound-feesten. Sinds kort is hij resident van Compound in Waterfront. Naast Bas en Jeroen, laten Carlos Rios & Vincent de Wit hun stomende techno live-set uit de boxen knallen. Zij zijn met grote regelmaat te bewonderen op kleine en grote evenementen dwars door Nederland.

http://www.audioassault.com
http://www.exposureofsound.com


ZATERDAG 21 JUNI
Planet Rose invites Xpander

Xpander Room: live Pako & Frederik (Majestic) + Brent Field (Xpander) + Robbert
Phillips (Xpander) + Hansz (Highland Beats) + VJ Slof
Chill Out: P.O.Z. & Ciz (Shine/de Rechter)
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

DJ Frederik en producer Pako bundelen al sinds 1993 hun niet te onderschatten krachten. Het eerste resultaat van hun collaboratie was de single 'Vauvenage' (met Remy). Verscheidene clubhits volgden zoals 'Western Approaches' en 'Blue Steel'. Al vlot werd hun progressive techhouse ook opgepikt door buitenlandse kopstukken als Carl Cox, Sasha, John Digweed en Danny Howells. Een en ander resulteerde in pretentieuze optredens op Amnesia (Ibiza) en Bedrock (Londen). Vanaf 1996 runnen Pako & Frederik het eigen independent label Majestic Music. Tot op heden werden zowat alle Majestic dijenkletsers wereldwijd ontzettend goed ontvangen, wat weer resulteerde in een hoop remixwerk. De smeuïge progressieve techhouse van Pako & Frederik voert je mee naar onbekende diepten. De Xpander dj's Brent Field en Robbert Phillips zorgen samen met Hansz voor de muzikale omlijsting.

http://www.xpander.nl


ZATERDAG 28 JUNI
Planet Rose invites the Godfather of House

House Room: Marshall Jefferson (Trax, usa) + Pure (Fingers Ltd.) + LL (Wolfskuil
Records)
Nu Breed: DJ Invite + JJ Binks + Maytec
entree 8,- (na 24.00 uur 10,-)/ van 23.00 tot 05.00 uur, na 03.00 uur geen toegang

Als één man de titel 'Godfather of House Music' verdient, is het Chicago-pioneer Marshall Jefferson wel. In 1986 speelde hij als eerste piano op een houseplaat. In theorie lijkt dit niet erg ingewikkeld, maar in de praktijk is het een van de meest innovatieve ideeën ooit! De plaat in kwestie was 'Move Your Body (House Music Anthem)'. Sindsdien volgen Jefferson's belangwekkende prestaties elkaar in groot tempo op. Gebruikmakend van de TB 303, produceert hij in 1987 de eerste acid house-plaat ooit: 'Acid Tracks'. Ook geeft hij DJ Pierre een schop in de goeie richting. En hij werkt als eerste met soulvolle geestelijke vocalen: Ten City en Kim Mazelle zijn er uitermate bij gebaat. Marshall Jefferson’s (vroege) klassiekers zijn allemaal blauwdrukken voor wat we tegenwoordig categoriseren als deephouse, garage, acid en techno. Daarnaast was zijn hulp van wezenlijk belang voor Felix Da Housecat, Lil Louis en Frankie Knuckles. Om maar te zwijgen van de duizenden anderen die door hem! zijn beïnvloed. In 1994 kwam Jefferson terug van een vierjarige sabbatical. Vanaf dat moment houdt hij zich weer vooral bezig met dj'en. Ook die kunsten zijn erg indrukwekkend. Vandaag ondervind je aan den lijve.

http://www.welcometotheworldof.com

ZATERDAG 5 juli
Planet Rose

Techno Room: La-Di-Da (Potential, cz) + Floornoiz (Reactor)
Chill Out: Henk the Hype (Mundial)
entree 5,- (na 24.00 uur 7,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

Na een carrière als model kiest Praagse lente La-Di-Da (Linda Stepnickova) halverwege de jaren negentig voor de muziek. In eigen land en alle Duitstalige landen is ze ondertussen al een zeer gerenommeerde dj. Ze deelde de decks met toppers als Carl Cox, Westbam, Derrick May en Jeff Mills. Nu is Nederland aan de beurt! Haar stijl is te omschrijven als funky Detroit techno met een snufje progressive house. La-Di-Da is ook een verdienstelijk producer; naast het album ‘Lasergirl’ verschenen ook verscheidene 12 inches op Muller (‘Mundo’) en Potential (‘Bullet EP’). Floornoiz staat haar vanavond muzikaal bij. Deze dame heeft zich de afgelopen twee jaar niet alleen ontwikkeld tot een dj van allure. Maar ze weet ook wat gas geven is!

http://www.djfloornoiz.nl