Mainstage

Voor komende Mainstage zullen niemand minder dan Cari Lekebusch (SWE) en Leandro Gamez (ESP) de hoofdstedelijke Escape vullen met klinkende percussies en stomende technobeats. Cari Lekebusch dankt het respect in Nederland vooral aan zijn ijzersterke sets op Awakenings, waarbij hij door zijn denderende Zweedse sound menig liefhebber meenam op een muzikale trip. De Spanjaard Leandro Gamez valt muzikaal vooral te typeren om zijn funky techno sound. In ons land heeft hij slechts eenmaal eerder gedraaid. Al eerder bewees de Mainstage-crew met het optreden van Paco Osuna in februari een neus te hebben voor relatief onbekend talent, zorg dus ook dat je deze Spanjaard niet mist!

Mainstage is dé techno avond die elke laatste zaterdag van de maand plaatsvindt in de Escape, waarbij dj en het publiek centraal staan. Hierbij zijn het state of art decor, het goede geluid en de belichting niet te missen elementen.

Cari Lekebusch
Na jarenlang verzamelen van o.a. hiphop, electro, house en techno en daarbij verscheidene technieken geleerd te hebben van een goede schoolvriend, ging er voor Cari een compleet nieuwe wereld open, waardoor hij serieus aan de slag ging met dj-en.
Als snel ontwikkelde hij zijn eigen stijl, waar hiphop en electro aan ten grondslag lagen, waarin hij vervormde vocalen, house en dub basslines sterk naar voren liet komen.
Eind jaren '80 startte hij zijn eigen studio. Sindsdien heeft hij o.a. releases op eigen label projecten als Grundtakt, Audio Pollution, Trainspotters Nightware en hoofdlabel Hybrid Productions. Vervolgens ging Cari alleen verder met Hybrid (later H. Productions), terwijl hij in '98 het sublabel Djupt omtwikkelde voor meer gevarieerde techno.
Begin '99 begon hij samen met zijn landgenoot Adam Beyer samen te werken, wat resulteerde in vele succesvolle optredens.

Leandro Gamez
DJ en producer Leandro Gamez begon eind jaren '80 zijn muzikale carrière door mee te doen aan verscheiden industriële projecten. Hij liet zich inspireren door house, maar vooral door de Detroit sound. In '96 initieerde hij samen met Toni Rox, één van de beste house dj’s van Spanje, "The Frogmen". Dit werd de meest succesvolle live act in Spanje aller tijden. De twee jaren daaropvolgend hadden zij zo ongeveer 50 optredens door het hele land, waarop zijn vervolgens het label "Boozo Music" opstartte. Vlak voor het beëindigen van hun samenwerking in '98, komt Leandro in contact met "Ongaku Musik" en "Fieber Records" in Duitsland; vier verbazingwekkend goede releases volgen onder het project "CIO".
Omdat Landrot zichzelf toch meer en beter wilde promoten, begon hij zijn eigen naam te gebruiken. Na de release van zijn LP "Rhythms and Silhouettes", ging hij meedoen aan een nieuw project van Oscar Comas, tevens eigenaar van "Fieber Records". Het project heette "Shared Work- Cuba Libre" wat zijn absolute doorbraak werd. Ook startte hij in datzelfde jaar samen met de Spaanse producer "Big Toxic" het label "Audiodrome", wat garant staat voor de crème de la crème van de Spaanse techno.

MAINSTAGE
Cari Lekebusch (SWE), Leandro Gamez (ESP)
Zaterdag 31 mei, 23:00 - 05:30
Prijs: ¤ 18,- (excl. fee)
VVK: via de bekendere platenzaken en via www.tickettoday.nl