clone we are 20-04-2007

Het bekende Nederlandse label Clone organiseert aankomende vrijdag 20 april een labelnight in de Effenaar in Eindhoven. Tijdens deze avond zullen Bangkok Impact, Dexter, Pametex en Jupiter Black de muziek verzorgen.

Clone records is hosting een avond in de Effenaar.. en dat mag gemeld worden! Een van Hollands meest gerenommeerde techno labels (techno, maar ook electro, disco en alles wat stoer is) heeft de eer om in werelds beste clubs avonden te organiseren. En na clubs als Fabric in London, de Rex in Parijs, Berghain/Panorama bar in Berlijn nu dus ook 20 april in de Effenaar.

Alhoewel Clone records de avond zal hosten in de Effenaar, zullen uiteraard niet alle Clone artiesten van de partij zijn. De vertegenwoordiging vanuit Clone zal op zich genomen worden door Bangkok Impact (live), Dexter, Pametex en Jupiter Black (aka Unit 4). Niet bepaald de minste namen in het toch al electro overwegende weekend te Eindhoven!

Sami Liuski dankt zijn naam, Bangkok Impact, aan een grote arena in Bangkok waar grote concerten plaatsvinden. Maar behalve de naam Bangkok Impact gebruikt Liuski nog eens vijf andere synoniemen, waarvan ‘Lolita Strap’ en ‘8Bit Rockers’ de bekendste zijn. Luiski’s stijl wordt al gauw gebombardeerd tot de ‘West Coast sound of Holland’, geslepen acid disco met veel referenties naar zijn muziekhelden uit het verleden zoals Patrick Cowley, Kraftwerk, Quincy Jones en Bootsy Collins, maar ook de Nederlandse producers I-F en Legowelt.

Dexter ontleent zijn naam aan zijn fascinatie voor de Dexter Cartoons. Zijn eerste nummer heette dan ook "I don’t care" en leverde hem meteen de bijnaam "The Joker of the Electro-scéne" op. Door de breakdance vrienden van zijn zus kwam hij in aanraking met electro en werd Dexter geïnspireerd om te produceren. Dexter werd beloond voor zijn harde werken met uitnodigingen voor Awakenings en Innercity 2006.

Pametex staat ook bekend als de ‘pusherman’ van de Clone shop. In het midden van de jaren ’90 begon hij samen met I-F met muziek te produceren en bracht meerdere 12” uit onder zijn naam. In 2004 brachten John Jupiter en Michael Black, onder de beter bekende naam Unit 4, 200 white labels uit van het nummer Body Dub op het Clone label. Totaal onverwacht kreeg Body Dub zoveel reactie dat het alsnog een waardige release kreeg. Afgelopen jaar bracht Jupiter Black nog het Kraftwerk-achtige ‘We like Moroder’ uit.

Misschien doet de titel anders vermoeden, maar verwacht 20 april zeker niet alleen een heftige portie electro. Clone is zeer veelzijdig en een gezonde dosis Disco, Electro, Techno, maar zelfs stoere House zal uit de boxen van deze manen schalmen. Clone we are!

Electro: Clone we are!
Live: Bangkok Impact + dj's Dexter + Pametex + Jupiter Black
Vr 20/04/07 | Effenaar, Eindhoven | Aanvang: 23.00 uur | Entree ¤ 9,50 | www.effenaar.nl