Het populaire Spaanse festival Sónar krijgt mogelijk een versie in Amsterdam. Als het Sónarsound Amsterdam festival een succes blijkt te zijn zal het een jaarlijks terugkerend evenement gaan worden!

Het Sónar Festival dat jaarlijks in juni in Barcelona plaatsvindt, heeft de afgelopen 10 jaar bij publiek en professionals de positie verworven van het meest vooraanstaande muziekfestival op het gebied van 'advanced music and multimedia arts' Het voornemen bestaat om dit festival naar Nederland te halen. de Amsterdamse versie zal een relatief expirimenteel karakter krijgen. Op het programma staan ondermeer interessante mengeling van elektronische muziek, innovatieve live dance acts, cult, hiphop, sonic en multimedia art. Hart van het festival wordt de grote zaal van het Muziekgebouw aan 't IJ. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook het Bimhuis. de Passengers Terminal en Club 11 een rol spelen. Als het een succes blijkt zat het Sónarsound Amsterdam Festival ieder jaar rond november/december in Amsterdam plaatsvinden. Meer informatie op www.sonar.es.

Comments

  • Frank-NL

    Frank-NL

    19 April 2005

    Altijd mooi dit soort festivals/feesten. Met ADE, 5daysoff en dat nieuwe in Den Haag begint het nog ergens op te lijken!

Comments are closed