Dutch Dj Award

De uitslag is bekend en staat in de nieuwe ID&T magazine die vanaf nu in de winkel ligt! Foto's van de uitreiking en de gelukkige winnaar staan inmiddels ook online.
We hebben ook een filmpje (offline) van de toespraak van de kersverse "Dutch DJ Award winnaar". Verder wat highlights uit de publicaties rond deze Awards en natuurlijk de hoogtepunten uit de uitslag!

De uitslag publieksprijs:

1. Tiësto (4821 stemmen)
2. Dana (2253)
3. Paul van Dyk (1893)
4. Luna (1638)
5. Armin v. Buuren (1548)
6. Technoboy (1068)
7. Johan Gielen (753)
8. Promo (714)
9. Marco V (708)
10. Michel de Hey (648)
15. Rush (407)
16. Ferry Corsten (402)
25. Dave Clarke (303)
26. Carl Cox (287)
28. Sven Väth (236)
29. Umek (225)
41. Tom Harding (142)
45. Richie Hawtin (137)
46. Jeff Mills (135)
De uitslag vakjury:
Meeste nominaties:
Tiësto
Tweede:
Richie Hawtin
Dana
Derde:
Dave Clarke
Jeff Mills
Sven Väth
Vierde:
2 Many Dj's
Carl Cox
Erick Morillo
Laurent Garnier
Marco V.

Talent Awards
Joris Voorn en Mark Norman

ANP interview DJ Tiësto:
AMSTERDAM (ANP) - Ondanks alle prijzen die dj Tiësto als plaatjesdraaier het afgelopen jaar ten deel vielen, is bij Tijs Verwest (34) alias dj Tiësto nog geen grootheidswaanzin te bespeuren. De man uit Breda zegt niet volledig verrast maar wel vereerd te zijn met de eerste Dutch DJ-Award die hij woensdagavond in ontvangst mocht nemen.

,,Nederlandse dj's staan aan de top van de wereld. Daarom is het extra mooi om hier te winnen. De dancescene is hier zo immens groot.'' Volgens Verwest heeft Nederland de positie van Engeland overgenomen als het gaat om toonaangevende dancefeesten. ,,Als je buitenlanders meeneemt naar een groot Nederlands feest als Dancevalley, dan staan ze wel even te knipperen met hun ogen. Verder vinden ze het ongelofelijk dat een underground liedje als 'Traffic' hier op nummer een in de hitlijsten kan staan.''

De uitverkiezing tot beste dj door het toonaangevende Britse DJ-Magazine afgelopen jaar, maakte de weg vrij voor een uniek nachtelijk concert in het uitverkochte Arnhemse Gelredome. Ongeveer 25.000 fans waren getuige van het eerste stadionconcert van een dj ter wereld. In 2004 wil Verwest het nog eens dunnetjes overdoen. ,,Het wordt wel moeilijk, maar het moet dan nóg beter en nóg heftiger zijn dan de vorige keer. In januari ga ik weer om de tafel zitten met de jongens van danceorganisatie ID&T.''

Volgens de Bredanaar is de dj steeds meer een popster geworden. ,,Het publiek verwacht net als bij popgroepen dat ik mijn eigen liedjes draai. Zonder een goede hit kom je nu niet meer in de dj-top terecht.''

Ook de popwereld erkent sinds begin dit jaar dance als volwaardige muziekstroming en kende Tiësto de nationale popprijs toe. Het geld van de prijs heeft Verwest in een muzikaal project gestoken. In januari zal een single uitkomen van een samenwerkingsproject tussen producers, een zangeres en een dj.

ANP nieuwsbericht:
Eerste Nederlandse dj-prijs naar Tiësto

AMSTERDAM (ANP) - Dj Tiësto (Tijs Verwest) heeft woensdagavond de Dutch DJ Award gekregen van het danceblad ID&T Magazine. Het blad reikte de onderscheiding dit jaar voor het eerst uit. Dat gebeurde tijdens een feest in Amsterdam.

Ongeveer 30.000 mensen hebben via internet op de genomineerden gestemd. Uiteindelijk trok Tiësto met 4821 stemmen aan het langste eind. In de topvijf was verder nog plaats voor respectievelijk de Nederlandse plaatjesdraaister Dana (2253), Paul van Dyk (1893), Luna (1638) en Armin van Buuren (1548). De inzenders gunden Tiësto de eindoverwinning voor ,,zijn haarfijne techniek en groot gevoel voor het moment''.

De stemmers refereren aan het feit dat de 'sympathieke Brabander' als eerste dj een solo-stadionoptreden gaf en dat hij een sterke 'gevoelsstijl' heeft. ,,Het publiek draagt hem op handen en niet alleen in Nederland'', schrijft ID&T Magazine. ,,Hij is meest populair, ook bij de vakjury. Everybody loves Tiësto. Hij is nog lang niet uitgedraaid.''