Het wachten is eindelijk voorbij: na twee jaar hard werken is de openingsdatum van de nieuwe Rotterdamse club Outland vastgesteld: zaterdagavond 15 oktober gaan de deuren los. Outland wordt de meest geavanceerde club van de regio en ver daarbuiten. Van specialistische technoavonden, (DJ) solo optredens en urban events op vrijdag tot echte stevige dance op zaterdag - Outland wordt de vaste basis voor een groot publiek dat houdt van muziek in alle verschijningsvormen.

Outland is gevestigd in het gebouw dat voorheen Tomorrowland en Ministry of Dance heeft gehuisvest, pal langs de snelweg A20. Daarmee houdt ook direct elke vergelijking op, want bezoekers van vroeger zullen hun ogen uitkijken: Niets is meer hetzelfde. Op het casco na dan.

Het aantal toiletten (vroeger een probleem) is verdubbeld. De barren zijn allemaal vernieuwd. Letterlijk elke meter wand, plafond en alle vloeren zijn aangepakt. Maar eyecatcher nummer 1 is de waanzinnig mooie doorzichtige koepel op het dak: volkomen vernieuwd, high-tech aangepast en eindelijk weer met een geweldig uitzicht over Rotterdam en omstreken. En een veelgehoorde klacht uit vroeger tijden is ook aangepakt: een geavanceerd luchtkoelsysteem zorgt er nu voor dat overal in de club de goede temperatuur heerst.

Op dit moment wordt nog stevig gewerkt in het gebouw - maar het eindresultaat is nu al wel zichtbaar. De komende weken moeten tientallen bouwvakkers per dag nog heel hard de handen uit de mouwen steken, want binnenkort komen alle licht-, geluid-, rook-, laser- en special effectinstallaties. Wat dit betreft is Outland straks veruit de meest geavanceerde club van het land, waarbij natuurlijk extra gelet is op de kwaliteit van het geluid.

Goed geluid èn een goed uitzicht, zowel onder de koepel als binnen, waar Outland vanaf de diverse levels (de buitenste ringen) alle dansvloeren kunnen overzien. In Outland zijn drie verschillende zalen: een ‘Underworld’ met een capaciteit van duizend mensen, de ‘Main’ (drie verdiepingen hoog) met een capaciteit van achttienhonderd mensen en de koepel (‘Upperworld’) waar driehonderd bezoekers al dansend uitzicht hebben op de A20 en een groot deel van de stad.

Maar het belangrijkst is natuurlijk de muziek. Zoals eerder gemeld gaan in Outland allerlei evenementen en dance-avonden plaatsvinden. Dat varieert van specialistische technoavonden tot DJ solo optredens en urban events en stevige dance.

Over de programmering van de zaterdagavond kunnen we nu nog maar een beetje loslaten. Deze avonden worden met twee verschillende concepten ingevuld. De ene avond wordt stevige dance gedraaid in de breedste zin van het woord. Van harde club muziek in de koepel, hardtrance en hardstyle in de main, tot lekkere jump en oldstyle in de kelder.

Op de andere zaterdagavond is het echt rammen. In alle drie area’s wordt dan echt hard gedraaid. Early rave, Schranz, stevige techno en hardcore is het wat je dan over drie zalen verspreid zult horen.

De oplettende kijker heeft waarschijnlijk hier en daar al een Outland poster gezien of een commercial op de radio gehoord. Ze luiden het begin in van een tijdperk Outland. Check vanaf 19 september de www.outland.nl met de programmering en de DJ’s. En hou je ogen open: vanaf eind september kun je in alle uitgaansgelegenheden het ‘Outland lekkere meiden team’ tegen het lijf lopen met informatie over Outland, special events en de zesweeks programmering. Eind september worden ook de namen van de resident DJ’s en de gast DJ’s op www.outland.nl bekend gemaakt.

Comments

  • Boor

    14 September 2005

    Ehm.. dus zaterdag terror.. Hoi :moon:
    Maar wat gaat dan in godsnaam de rest worden.. Is nl wel echt een super lokatie!!!

Comments are closed