Vrijdag 9 september vindt er een nieuwe editie van A.S.S. plaats in de Boerderij te Zoetermeer, de eerste na de zomerstop. Voor de eerste keer in de geschiedenis van dit feest zijn er twee area’s. De dj’s van area 1 brengt het beste op (hard) techno gebied met Sven Wittekind, Frank Kvitta en Spark Taberner. Area 2 staat meer in het teken van de funky minimal en progressive techno met Zom, Size en Sander May. Door het gebruik van 2 area's is er veel afwisseling en voor ieder wat wils.

De organisatie van A.S.S. is tevreden over het afgelopen jaar. De afgelopen maanden bracht de Boerderij met A.s.s. vele bekende en ook onbekende dj’s, veel bezoekers, een goede sfeer en natuurlijk kwaliteitsdance. Echter wordt er natuurlijk ook vooruit gekeken om alles nog beter te perfectioneren. Deze ‘ first year anniversary’ is in ieder geval een reden om flink uit te pakken met een ongelooflijk programma in twee zalen. Maar uiteraard wordt ook het oog niet vergeten. Het decor zal deze avond bij vele erg in de smaak vallen!

Vernietigende harde techno bij 150 bpm en meer op 3 of zelfs 4 decks. Pas 22 jaar oud, weet Frank Kvitta de menigte te vermaken en heeft hij boekingen over de hele wereld. Met optredens in clubs zoals Sullivan room in New York, Tunnel Linz, K4 in Slovenie, Suburbia in Italie, Tor 3 in Duitsland en vele andere clubs reist deze Kvitta aardig wat af. Ook als producent mag hij er wezen. Het mag duidelijk zijn dat Kvitta zijn plaats onder de grote namen duidelijk heeft verdiend! De tweede headliner van deze avond is ook Duits, namelijk de nog zeer jonge maar erg populaire Sven Wittekind. Veel tracks bracht hij uit labels als Abstract, Kne 'Deep, Schubfactor en Footworxx. Zijn producties zijn dan ook de top van de hardere techno. Niet voor niets reist Wittekind de gehele wereld over. Zijn populariteit houdt niet op bij de Duitse grens. In Nederland draaide hij ondermeer bij Reactor, Awakenings en Teqnology. Een unieke kans dus om zowel Wittekind en Kvitta in een relatief kleine club te aanschouwen. De avond zal worden geopend door Spark Taberner. Deze industrial hardtechno pioneer uit Gouda is bekend om zijn duistere pompende sets. Toen hij op jonge leeftijd in aanraking kwam met muziek als Kraftwerk, Depeche Mode en andere electronische muziek, begon hij in 94 met het draaien van vinyl. Naast het vele draaien is hij ook producer en zijn eigen label. De kleine zaal staat in het teken van minimal & funky techno. De dj's die het publiek hier tot vele hoogtepunten zullen brengen zijn Sander May, Size en Zom.

Voorverkoop reeds gestart via Ticketbox, een kaart in de voorverkoop kost 12 euro excl servicekosten. Aangeraden wordt om niet lang te wachten met het aanschaffen van een entreebewijs. Elke A.S.S. kan je voor 30 euro met de taxibus naar het CS van Den Haag worden gebracht, maximaal aantal personen is 8. Reserveren via telefoonnummer 079 3165516. Meer informatie over A.S.S. is te vinden op www.asskicking.nl en www.boerderij.org.