Vrijdag 23 September is de datum dat twee dance organisaties elkaar treffen in Leiden. Het Utrechtse “Full Spectrum” en het Leidse “Decompression” slaan voor deze gelegenheid de handen ineen.

Decompression
Decompression zal technominnend Leiden bekend in de oren klinken. De afgelopen edities stonden garant voor een avond techno met ballen. Met deze editie laat Decompression blijken niet alleen te staan voor de donkere techno, maar juist ook voor vernieuwende stromingen. Geen hokjes, geen grenzen…als het de elektronische muziekliefhebber maar diep genoeg raakt.

Full Spectrum
Full Spectrum begint inmiddels haar vleugels aardig uit te slaan, op frequente basis worden kwaliteitsfeesten in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen, Haarlem en nu dus ook in Leiden georganiseerd. Geen oeverloze vrouwen-en-kinderen-eerst doorbeukende beatstructuren bij Full Spectrum, maar ruim baan voor vernieuwing, diepgang en verbreding van de muzikale horizon. Gepoogd wordt het volle bereik van electronische dansmuziek te bestrijken, zodoende komen subtielere en vaak onderbelichte subgenres als nu-school-breakz, melodieuze en minimal techno, progressive en electro house flink aan bod.

Programmering
Het label “Border Community” van de populaire James Holden heeft de afgelopen tijd flinke aftrek gekend. Velen releases zijn door topartiesten grijs gedraaid, waaronder ook een indrukwekkende dubbelaar van Petter. Deze Zweedse producer, die ook meerdere topplaten op Deep records uitbracht, is met zijn 20 jaar al een groot talent en zal met zijn live act eens te meer bewijzen dat hij klaar is om een grote naam te worden. Zijn sound kan worden omschreven als een mix van techno, electro, dub, ambient, acid, breakz en progressive house, ofwel dat belooft wat.

Naast de hoofdact “Petter” zullen de residents van beide organisaties de avond opvullen met de beste elektronische muziek van het moment. Adriaan Veldhuizen, de helft van Full Spectrum, opent de avond. Nuno Dos Santos neemt het over van Veldhuizen. Hij draait al een tijd mee en heeft de afgelopen periode op vrijwel elk festival zijn stempel gedrukt. Dan is het de beurt aan hoofdact “Petter”. Aansluitend zullen Size en Kim Wood de avond in stijl afsluiten. Om te weten te komen welke stijl dat zal zijn zul je toch echt moeten langskomen.

Decompression meets Full Spectrum

Lokatie: LVC, Leiden
Datum: 23-08-2005
Tijd: 23:00 - 04.00 / Let op: deuren sluiten om 02:00!
Prijs: ยค 8,-
Website: www.decompression.tk | info@decompression.tk
www.fullspectrum.nl | info@fullspectrum.nl

Main: techno, electro, minimal, acid, progressive house
Petter (Border Community/Deep records, Swe)
Adriaan Veldhuizen (Full Spectrum)
Nuno Dos Santos (Full Spectrum)
Kim Wood (Decompression)
Size (Decompression)

Voorverkoop/Reserveren: 071-5146449 (ma t/m do: 09:00-17:00, vr: 14.30-19:00)