Dancetour

Op 28 augustus aanstaande vindt op het Malieveld in Den Haag het festival ‘Dancetour’ plaats. Dancetour is een gratis toegankelijk dance-event met optredens van Misja Helsloot, Jean, Rank-1, Remy en Marco V. DJ Marco V vervult een centrale rol in de samenwerking die Dancetour dit jaar is aangegaan met kinderrechtenorganisatie Unicef. Wie tijdens het festival lid wordt van Unicef, ontvangt het nieuwste album van Marco V ‘200V’ als welkomstgeschenk.

Op de internetsite van Dancetour (www.dancetour.nl) roept de populaire DJ de bezoekers op om lid te worden van Unicef. Dat is mogelijk via de website, maar ook op Dancetour zelf. Er is een speciaal SMS-nummer geopend. Wie tijdens het festival een SMS met de tekst ‘Unicef’ stuurt naar het nummer 5030, wordt na een paar dagen door Unicef teruggebeld waarna het lidmaatschap wordt verwerkt.

De oproep van Marco V en het aanbieden van zijn CD als welkomstgeschenk zijn niet de enige twee dingen die hij voor Unicef doet. Begin september komt zijn nieuwe single ‘Second Bite’ uit. Een gedeelte van de opbrengst van de single zal ten goede komen aan Unicef.

De Dancetour in Den Haag is de laatste in een serie van zeven festivals. De zes voorgaande Dancetour festivals van dit seizoen – georganiseerd in Dordrecht, Breda, Maastricht, Enschede, Leeuwarden en Goes – werden in totaal door ruim 70.000 enthousiaste jongeren bezocht.

Samenwerking met Unicef
In het kader van het 50-jarig bestaan van Unicef Nederland is Dancetour dit jaar een samenwerking aangegaan met de kinderrechtenorganisatie van de VN. De samenwerking is een succes. De bezoekers van Dancetour vallen in de leeftijdscategorie van 16 tot 30 jaar: een voor Unicef belangrijke, maar lastig te bereiken doelgroep. Met verschillende activiteiten zet Unicef tijdens de Dancetour evenementen dan ook in op voorlichting en ledenwerving. Op het festivalterrein kan de samenwerking de bezoekers nauwelijks ontgaan. Het DJ-deck is bekleed met een groot ‘Unicef: Kinderen Eerst’ spandoek en er worden floppy hats en instant party-pictures verkocht. De opbrengst van de samenwerking komt ten goede aan scholingsprojecten in Turkije, Marokko en Suriname.