lebensfreude

The music label where the name is programm! Na een spetterende release in mei, Dog vs. Dog, is er in juni nog een parel van een plaat uitgekomen op dit Berlijnse label. Melvin Tas schreef een review.

Gunne is zelfs voor veel Nederlandse technokenners een (nog) onbekende naam. Dit is niet verwonderlijk want hij heeft in ons kleine landje nog niet achter de draaitafels gestaan. Daar komt bij dat hij nog niet veel producties heeft uitgebracht. Maar daar zal de komende tijd zeker verandering in komen, het startschot lost hij met zijn nieuwe release: Erfurt.
De opbouw van de tracks is niet verrassend, maar de potentie druipt ervan af. Met de sfeervolle gitaarloop en de diepe bass van ‘Gaby is waiting’ waant Gunne zich meteen in het diepe. Aan de ene kant is deze track erg abstract maar aan de andere kant zeer herkenbaar.
De B-zijde, Spinning wax, is een stuk grauwer dan het eerste nummer. Ondanks dat het nummer minder muzikaal en toegankelijk is zal dit nummer het in veel dj-sets goed doen. Beide kanten van deze emotionele EP maken veel los als je er naar luistert.
Gunne staat bij zijn collega’s en fans bekend om zijn onvoorwaardelijke liefde voor techno. Deze liefde komt tot uiting in de maandelijkse clubavond in zijn woonplaats Erfurt (waar de EP naar vernoemd is). De feesten zijn gratis en mede daarom legendarisch.

De platenhoes alleen al is om in te lijsten!
.
Gunne:

Lebensfreude kan gekocht worden (MP3) op YOOSIC