NEO Music Night

In aanloop naar het in de toekomst samengaan van Muziekcentrum Vredenburg, Tivoli en het SJU jazzpodium, hebben de drie zalen hun krachten gebundeld in een reeks concerten, genaamd Het Muziekpaleis. Op vrijdag 28 november 2003, 20.00 uur, vindt in Vredenburg het eerste concert plaats: de NEO Music Night.
Een unieke avond met een vernieuwende mix tussen jazz, klassieke muziek en dance. Zo zullen er optredens zijn van het Nederlands Radio Symfonie Orkest, het Willem Breuker Kollektief en Hooverphonic. De avond wordt afgesloten door 'acid-techno-god' Green Velvet!
Je kan 3 x 2 plaatsen op de gastenlijst winnen bij Groovetrackers.com!

Biertenten, festivalweides, sportpaleizen: ze hebben allemaal hun charmes, maar niets gaat boven het knusse pluche van theater-, en muziekzalen. Dit najaar waagt Hooverphonic zich aan een eerste akoestische tournee. Om te bewijzen dat hun muziek niet alleen massa's internationale uitstraling heeft, maar ook tonnen theaterpotentieel. Het devies luidt "Sit down and listen to … Hooverphonic". Een bevel dat als muziek in de oren klinkt, en meteen duidelijk maakt waar het allemaal om gaat. Zitten en luisteren naar de trots van de Lage Landen, die voor één keer wil ontroeren zonder te overdonderen. Luister naar de vleugel, een strijkkwartet en de stem van zangeres Geike Arnaert. Bijzonder hardnekkig kippenvel!!

Het Nederlands Radio Symfonie Orkest opent de avond met De Vuurvogel van Stravinsy en Het Concert voor twee piano’s van Poulenc. Deze componisten grepen voor hun muziek graag terug op oudere muziekstijlen en gingen daar op geheel eigen wijze mee aan de haal. Beide stukken zijn daar mooie voorbeelden van.
Daarna is het de beurt aan het Willem Breuker Kollektief: een kleine blaaskapel met symfonische aspiraties, die met groot vertoon jazzy muziek maakt vol klassieke knipogen en neo-neigingen.

De NEO Music Night zal worden afgesloten met een optreden van de Amerikaanse dj Green Velvet. Achter deze naam gaat het veelzijdige fenomeen Curtis Jones schuil. Naast zijn wat ‘gewonere’ house-optredens onder de naam Cajmere, gaat hij als Green Velvet als een extravagante acid-techno-god uit zijn dak. Green Velvet is verantwoordelijk voor de klassiekers Flash en Answering Machine.

In de foyers van Vredenburg zal op deze avond van alles te zien en te doen zijn. Zo kan men zich o.a. onder handen laten nemen door een make-upartiest en een kapper, die iedereen in no-time een superhip nieuw uiterlijk geven.

Kijk voor meer informatie over deze avond op www.vredenburg.nl en www.centraalmuseum.nl

Toegang: E12,50 / CJP en U-pas E7,-
Kaartverkoop & Informatie 030-2314544, www.vredenburg.nl, bij kassa Vredenburg, Tivoli en Ticketservice (0900-300 1250)

Comments

  • Goedie

    Goedie

    14 November 2003

    jazz, klassieke muziek en dance
    Klinkt als een goede combo! :)

  • Chris

    Chris

    17 November 2003

    klinkt zeker als een leuke combi!
    Ik denk dat ik wel even ga kijken. Dat Willem Breuker Collectief heb ik al een keer gezien en vond ik toen best leuk.
    Ben zooo benieuwd hoe het publiek reageert als Green Velvet komt… Misschien neem ik m'n moeder wel mee :)

Comments are closed