De organisatoren van de wekelijkse techno-avond Planet Rose hebben weer aardig wat namen weten te boeken voor de maand september. Onder andere de House of God posse, Scan X en Agoria zullen weer richting Nijmegen afreizen om daar Doornroosje op zijn kop te zetten!

Zaterdag 6 September
Planet Rose 'F-Com Night'


Techno Room: live Scan X (F-Com, fr) + LL (Wolfskuil Records) + DJ Hansz (Fingers
Ltd.)
Chill Out: Zevende Hemel DJ’s (Funk-a-Flex)
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 4.00 uur/ na 2.30 uur geen toegang

De releases van Scan X's album 'How to make the unpredictable necessary?' en de single ‘Neurotronik’ mogen gerust gezien worden als dé muzikale comeback van 2003. Het vorige album van Stephane Dri a.k.a. Scan X, de baandoorbrekende knaller 'Chroma', stamt immers alweer uit 1996! De man met de dikke vette sound en het engelengezicht geldt als één van dé electronische muziekpioniers van begin jaren negentig. Z'n vroege krakers op Fnac en F-Communications resulteerden in een aantal opvallende samenwerkingsverbanden met Laurent Garnier. Daarnaast werd hij mondiaal al snel beschouwd als beste live technoact. Scan X staat voor industriële techno en sprankelende electronica; donker en funky, met tal van Detroit-invloeden. Na een aantal jaren van componeren voor games en soundtracks is Scan X in 2003 weer helemaal terug. Wij van Planet Rose mochten onlangs al een liveset aanschouwen en waren volledig overtuigd; dat gaat helemaal goed komen vanavond. Onze resident-dj's LL en Hansz geven de rest van de avond ook het nodige kaliber mee.

http://www.scanx.net

Zaterdag 13 September
Planet Rose Special 'House of God 10th birthday tour'


Techno Room: Paul Damage (HOG, 1881 Records, uk) + Sir Real (HOG, [K]racktroni[K],
uk) + Harvey Lane (HOG, Veto, uk) + Nicky B. (HOG, uk)
D&B/Breakz Room: DJ X (HOG, uk) + live PCM (HOG, Domino, uk) + Sherwen (Fangshi, uk)
+ Madjack (Fangshi, uk) + Warp (Old Skool set, uk)
entree 10,-/ van 23.00 tot 6.00 uur/ na 4.00 uur geen toegang

Dit wordt zonder meer een bijzondere avond. Evenals vorig jaar is de House of God-posse bereid gevonden een avond in Doornroosje mede vorm te geven. Al tien jaar organiseren deze Engelse maniakken de meest geschifte feesten van Engeland, waarschijnlijk zelfs de mafste van Europa! Het heeft ze een reputatie en cultstatus opgeleverd van heb ik jou daar. Ook dit keer nemen ze de touwtjes compleet in eigen handen. Van de DJ’s tot de licht- en decormensen: alles is op en top House of God. De befaamde menstruerende Maria's, Jesus bedekt met kakkerlakken, knetterende techno, house, old skool en industriële drum’n’bass zijn maar een paar van de vele gerechten die je krijgt voorgeschoteld. In de grote zaal wordt, met medewerking van Nicky B, Harvey Lane, Sir Real en Paul Damage, langzaam maar zeker naar de ultieme climax toegewerkt. Rustig opbouwend van deephouse tot de zo ongeveer de leipste techno ooit geproduceerd. De kleine zaal is met DJ X, een liveset van PCM, Sherwen, Madjack en Warp zeer eclectisch van aard. Van breakbeat en urban funk, old skool House of God naar onnavolgbaar industriële drum 'n' bass van DJ X. Voor degenen die er vorig jaar bij waren hoeven we het natuurlijk niet meer zeggen. Voor wie er toen niet bij was: dit mag je niet missen!!

http://www.hog.org.uk
http://www.birminghammusicscene.co.uk

Zaterdag 20 September
Planet Rose 'DJ contest voorronde II'


Techno room: Lady Aida (Rebelbass.com) + Pure (Fingers Ltd.)
Kleine zaal: DJ contest voorronde II: Eclectic T + Horst + Ozani + VJ Slof, hosted
by B-Tek (Fingers Ltd.)
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 4.00 uur/ na 2.30 uur geen toegang

Gelukkig mogen we 'onze eigen' Aida weer eens een aankondiging op onze agenda geven, want als iemand het verdient is zij het wel!! Sinds jaar-en-dag timmert ze als spreekbuis en columniste ten behoeve van de vaderlandse technoscene aan de weg, helaas niet meer voor Oor maar ondertussen wel weer voor 3voor12. Toch is Aida vooral een steengoeie en entertainende DJ, die ten alle tijden het juiste vaarwater kiest. Dat wil zeggen een bijzonder smaakvol duet tussen Amerikaanse en Duitse techno op een bedje van electro, gemixt met een vleugje booty en een snufje experimentele electronica. Tel daar haar lekker aanstekelijke en niet bepaald risicoloze mixstijl bij op en je hebt het juiste beeld. Lady Aida komt, ziet en overwint…altijd!! Pure is qua DJ de juiste man om Aida te kunnen verschalken. In de kleine zaal vindt de tweede voorronde van de Planet Rose DJ Contest plaats. Deelnemers zijn Eclectic T, Horst en Ozani. B-Tek zorgt dat alles op rolletjes loopt.

http://www.rebelbass.com


Zaterdag 27 September
Planet Rose 'Agoria Album Tour'


Eclectic Room: Agoria (PIAS, fr) + B-Tek (Fingers Ltd.)
Chill Out: Haak & Bootz
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 4.00 uur/ na 2.30 uur geen toegang

Zwaar beïnvloed door jazz en Detroit techno, is Agoria (Sebastien Devaud) de laatste in een lange rij talentvolle artiesten die opduikt uit de Franse elektronische muziekscene. Begonnen als DJ in clubs over geheel Frankrijk, werd Agoria door zijn unieke groove en benadering van de dansvloer een belangrijk figuur in de Europese technoscene. Al vanaf 1997 brengt zijn fris klinkend materiaal Franse independents als UMF, Tekmics en Zebra 3 in vervoering. Hetzelfde geldt voor grootheden als Laurent Garnier, Dave Clarke, Luke Slater en DJ Hell: ze lopen allemaal weg met de producties van Devaud. Eind vorig jaar verscheen op PIAS een nieuwe versie van het ondertussen beroemde 'La 11eme Marché', dit jaar gevolgd door de geweldige 12" 'Sky is Clear'. Beide singles kregen ook in Nederland de handen op elkaar, waardoor een doorbraak alhier aanstaande is. De verwachtingen rondom het later dit jaar op PIAS te verschijnen album zijn terecht hooggespannen. B-Tek's finesse geeft het publiek ongetwijfeld een warm onthaal.

http://www.pias.com