Mainstage

De inmiddels erg populaire technoavond Mainstage van de organisatie Chemistry heeft ook komende tijd weer leuke namen op het programma staan. Zo staan op 30 augustus niemand minder dan Cristian Varela en Joachim op de line-up!

Cristian Varela maakt zijn opwachting bij Mainstage

Amsterdam – Dat Mainstage inmiddels bij veel danceliefhebbers is uitgegroeid tot een vaste plek in hun agenda behoeft geen toelichting meer. De kwalitatieve line-ups, de altijd indrukwekkende aankleding, het moddervette geluid maar vooral ook het plezier en de gedrevenheid waarmee de organisatie deze avond neerzet, hebben ertoe geleid dat zelfs de criticasters een positieve mening over dit concept is toegedaan.

Clubbing in Amsterdam was toe aan een nieuwe impuls en Mainstage blijkt dus 1 van dé antwoorden daarop. Op 26 juli jl. werd dit met de zinderende Umek, de sterk opbouwende K.Cee en de waardevolle resident Phonopunk nogmaals bevestigd. De komende Mainstage van 30 augustus lijkt dit succes minstens te evenaren. Niemand minder dan de veelzijdige Spanjaard Cristian Varela zal zijn opwachting maken in de Escape. Verder zullen Phonopunk (Winner Diesel U Music 2003) en Joachim (oprichter/resident Sound Architecture) Varela op een waardige manier ondersteunen.

Cristian Varela
Cristian Varela wordt international gezien als de meest prominente en charismatische Spaanse dj en producer van dit moment. Cristian is met zijn jonge leeftijd al zeer ervaren en is internationaal een veel geziene dj. Hij staat vooral bekend om zijn behendigheid achter 3 en 4 decks, die hij op onnavolgbare wijze bedient.

Hij stond afgelopen jaren o.a. op evenementen als I Love Techno (B), Nature One (D), Awakenings (NL) en de Love Parade (D). Daarnaast zijn de belangrijke festivals en toongevende clubs in Spanje geen onbekend terrein voor hem. Cristian heeft al meer dan 33 producties achter zijn naam staan op o.a. toonaangevende labels als Primate Records (UK), Additive (UK), DV (D) en Highlands Beats (NL). Ook heeft hij remixen voor o.a. Speedy J, Marco Bailey en Pascal FEOS achter zijn naam staan. Zijn veelzijdigheid uit zich ook als eigenaar en artistiek verantwoordelijke voor zijn labels “Pornographic” (Techno) en “Donkeyhead” (House). Cristian Varela zal het Mainstage publiek doen huiveren….

Joachim
Joachim werd in 1977 geboren in België, maar verhuisde naar Nederland om zich vervolgens in Rotterdam te vestigen. In ’95 begon hij steeds intensiever te draaien. Toen draaide hij uiteen lopende stijlen als breakbeat, techno, house en drum ‘n’ bass.

Een aantal jaren geleden richtte hij Sound Architecture op en in het begin van dit jaar vierde hij al weer het 5 jarig jubileum met icoon Sven Väth. Als dj draait hij een mix van groovy techno en techhouse met elektro en tribal invloeden. Bij zijn eigen Sound Architecture houdt hij er een waardige residentie op na bij de wekelijkse club avond On in de Off Corso te Rotterdam. Nu is het zijn beurt om in Amsterdam zijn veelzijdige kunsten te vertonen…

Phonophunk
Bestempeld als talent en nu als resident van Mainstage heeft Phonophunk tijdens de vorige editie veel respect verdiend als afsluiter na Umek. Zijn sets zijn vooral te typeren door zijn funky en tribal sound waarin hij mixen zeer goed beheerst. Dit gecombineerd met het winnen van de Diesel-U-Music award, geeft hem een veelbelovende status in de Nederlandse scene.

MAINSTAGE
Zaterdag 30 augustus
Dj’s: Cristian Varela (ESP), Joachim (NL) & Phonophunk (NL, res.)
MC P-Pholl
Prijs: 18 euro
Tijd: 2300-0500 uur
Plaats: Escape - Rembrandtplein 11 – Amsterdam
VVK: via www.mainstage-event.nl en de bekendere platenzaken

Next Mainstage 27 september: Surgeon (UK)

Meer info: www.mainstage-event.nl