ADE

Het duurt nog even maar op donderdag 30 & vrijdag 31 oktober en ook nog op zaterdag 01 november vindt het Amsterdam Dance Event plaats. De eerste namen die langskomen tijdens het avondprogramma zijn ook al bekend gemaakt, onder andere Junkie XL, Blaze en Viva la Fete.

Junkie XL (nl), Blaze (us), DJ Umek (slov), Yonderboi (hun), Vive la Fete (b), Darko (nl), Terry Farley & Pete Heller (uk), Stuart Patterson (uk), DJ La-di-da (cz), DJ Roog (nl), Bastian (nl), en Men in Blue (nl) zijn de eerste namen die bevestigd zijn voor het avondprogramma van het Amsterdam Dance Event. Daarmee heeft het ADE (30 okt – 1 nov 2003) de meest internationale lineup ooit. Bovendien verwacht de conferentie 1300 professionele deelnemers en zo’n 25.000 bezoekers aan het avondprogramma en doen meer dan twaalf clubs en zalen mee aan het ADE, wat een toename van vijf is ten opzichte van 2002. Behalve dit festivalprogramma vindt in het kader van het ADE in Felix Meritis een uitgebreid dagprogramma plaats, met panels, bijeenkomsten en onder andere een keynote speech van Junkie XL. Daarmee is het ADE de grootste muziekconferentie voor elektronische muziek in Europa en zonder twijfel het meest veelzijdige en breed geörienteerde dance-evenement van Amsterdam.

Zo trekt de conferentie alle belangrijke dance-platenlabels uit Europa en staan zo’n twintig discussies en bijeenkomsten gepland over allerlei onderwerpen die samenhangen met dance en electronische muziek. In het avondprogramma staan showcases gepland van labels als Junior Boys Own, Defected, Hed Kandi en Supertracks: ook vinden tijdens het ADE speciale afleveringen plaats van Chemistry, HQ en Electronation. 'Met meer clubs werken, betekent dat je meer kunt doen met een breder aanbod aan elektronische muziek,' stelt ADE general manager Richard Zijlma: 'Elektronische muziek is tenslotte een heel breed begrip. Heel veel labels willen tijdens het ADE iets met hun artiesten doen en dat betekent dat er heel veel gaat gebeuren in de stad. We mogen van geluk spreken dat we met de beste clubs in Amsterdam werken en dat stelt ons ook in staat om behalve de DJ-sets, ook heel veel met live-artiesten te doen.'

De conference
Tijdens het ADE wordt in discussies, panels en bijeenkomsten kwesties en zaken besproken die dance en elektronische muziek aangaan: zo wordt gediscussieerd over onderwerpen als publishing, A&R en zakendoen met muziek. Ook wordt ingegaan over nieuwe business modellen voor de 21ste eeuw, maar besteed het ADE ook aandacht aan de muziek zelf. Het ADE is een van de belangrijkste ‘ontdekplaatsen’ voor nieuwe muziek, staat bekend als de gelegenheid waarbij nieuwe artiesten en nieuwe producties voor het eerst worden gehoord terwijl op de beursvloer ook gehandeld wordt in muziekcopyright. De keynote speech van dit jaar wordt gedaan door Junkie XL, die vorig jaar een grote zomerhit scoorde met zijn versie van Elvis Presley's A Little Less Conversation. Junkie XL alias Tom Holkenborg wordt gëinterviewd door Jason Bentley, 'music supervisor' van de film The Matrix.

Live Dance Music Conference
Speciaal voor de electronische en dance live evenementen-branche (managements, festival- en party-organisatoren, agenten etc) wordt binnen het ADE een conferentie in de conferentie gehouden: deze Live Dance Music Conference bestaat uit gespecialiseerde meetings en panels over deze tak van de muzieksector en biedt daarnaast een groot aantal networking en ander zakelijke faciliteiten. Zo komen tijdens LDMC zaken als belastingwetgeving, auteursrechten, DJ gages en creatieve concepten aan bod, plus een panel onder de naam 'learning from the rock community'… Een groot deel van het avondprogramma van het ADE is gerelateerd aan LDMC waardoor in het avondprogramma van het ADE met name veel aandacht is voor nieuw (live-)talent uit de elektronische muziekscene.

Wie komen naar het ADE?
Als muziekconferentie overdag voor de internationale elektronische en dance-muziekbranche en als festival in de avond, komen op het ADE de creatieve mensen en beleidsvormers van platenmaatschappijen, agenten, boekers, festivals, clubs, muziekuitgevers, promoters, bladen, online media en diverse andere beroepsgroepen. Omdat de conferentie zich sterk richt op het uitwisselen van ideeën, het stimuleren van contacten tussen professionals en nieuwe muziek en nieuwe artiesten ontdekken, is het inmiddels de meest gefocuste en meest gewaardeerde conferentie van de internationale elektronische gemeenschap.

Deelnemen aan het ADE
De registratie voor het Amsterdam Dance Event is nu geopend: registreren kan online, of door gebruik te maken van het registratieformulier dat kan worden gedownload van de ADE website (www.amsterdam-dance-event.nl). Kosten zijn 225 Euro tot 1 oktober (275 Euro na 1 oktober).

Comments

  • Goedie

    Goedie

    21 August 2003

    Amsterdam Dance Event is altijd leuk om te bezoeken, ga dit jaar zeker weer als ik de tijd heb.

Comments are closed