Op 3 oktober is er weer een nieuwe editie van het feest Symmetrixx. Tijdens deze editie zijn er heel wat grote namen geboekt. Zo komen John Selway, Neil Landstrumm en Tobias von Hofsten. De rest van de line-up wordt aangevuld door de talentvolle tweeling Stephan en Vincent de Wit en Stineaux.

Symmetrixx 03.10.03

John Selway (Tronic, Cocoon, New York / USA)
Neil Landstrumm Live PA (Scandinavia, Tresor, Music Man, UK)
Tobias von Hofsten (illegal Stockholm, Theory, SWE)
Stephan en Vincent de Wit (Audio Assault, Awakenings, Reactor, NL)
Stineaux (Teknation, Wildpitch, NL)

John Selway
John Selway staat bekend als een van de meest innovatieve technoproducers wereldwijd. De klassiek geschoolde violist raakte in zijn tienerjaren in de ban van techno. Via gigs op feesten in en rondom Washington DC raakte hij meer en meer verstrikt in de underground rave-scene aldaar. Uiteindelijk belandt hij in New York, waar zijn carrière een vlucht neemt. Gedreven door passie voor grenzeloze variëteiten in muziek, valt zijn stijl niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Zelf omschrijft hij het als new wave techno. De meeste technoliefhebbers kennen Selway van zijn samenwerking met de Zweed Christian Smith, maar ook zijn soloprojecten hebben al geruime tijd een diepe impact gemaakt. Met releases op labels als Primate, Lasergun, Intec, Tronic en Rotation mag hij met recht een sleutelspeler binnen de technoscene genoemd worden. Wat te verwachten? John Selway will rock da house!
http://www.selwaymusic.net

Neil Landstrumm
Neil Landstrumm is geboren en getogen in schotland, maar woont nu gedeeltelijk in New York en Edinburgh. In 1994 ontmoet hij Tobias Schmidt, waarmee hij een residency deelt in Edinburgh’s beroemdste club, Sativa. In de loop der jaren is hij verantwoordelijk voor releases op gerespecteerde labels als Tresor, Peacefrog, Music Man, Sonic Groove en natuurlijk zijn eigen label, Scandinavia. Neil behoort al jaren tot de top van de Schotse underground technoscene en geniet daarnaast wereldwijd een flinke dosis respect. Zijn livesets zijn legendarisch. Voor wie hem nooit eerder gehoord heeft: onvoorspelbaarheid, verwoestende bassen en freaky filters. Utrecht, maak de borst maar nat.
http://www.scandinavianyc.com

Tobias von Hofsten
Met releases op labels als Drumcode, Primate, Spirit Fuel, Mechanism Industries, Eukatech en zijn eigen label Illegal Stockholm oogst Tobias al enige tijd volop respect in de Technoscene wereldwijd. Zijn tracks verschijnen regelmatig op verzamel-cd's (Adam Beyer, Gayle San, Technasia, Dave Clarke) en zijn schijven zijn in vrijwel elke belangrijke technokoffer te vinden. Z’n derde release After Hours bijvoorbeeld stond op de Time Warp mix-cd van Adam Beyer. Een ander groot succes was Burner. Deze plaat wordt door veel technoliefhebbers beschouwd als een van de topplaten van 2002. Naast zijn skills als producer weet deze man tijdens het draaien als geen ander zijn enthousiasme over te brengen op het publiek.
http://illegal-sthlm.nu

Stephan en Vincent de Wit
Deze vierentwintigjarige tweeling is al vanaf hun 12e jaar al in de ban van house. Zij staan inmiddels al weer zo'n 6 jaar achter de decks en zij laten hun grote voorliefde voor minimale harde techno maar al te graag horen. Hun energieke sets waren inmiddels te horen op o.a. het Awakenings-Festival, TeQnology, Exposure of Sound, Psychedelic Circus, Techno Rumba en Teknation. Daarnaast geven deze techno-twins nu al zo'n vier jaar hun eigen Underground Beats avonden in 'Het Kasteel', gelegen in Alpen a/d Rijn. Wederom weer een waardige afsluiter op Symmetrixx!
http://www.undergroundbeats.nl

Stineaux
Stineaux is Utrechts veel belovende talent wie al vele malen op een Teknation en Psychedelic Circus feest heeft gedraaid. Hij was te vinden in clubs als Winkel van Sinkel, Supperclub, Storm en City Hall. Hij heeft ook buiten Nederland vaak de nodige platen gedraaid. Stineaux zal op Symmetrixx de vroege vogels verwelkomen met heerlijke warme electro!
http://www.wildpitch.nl

De organisatie van het evenement bestaat uit de Utrechtse organisaties Groovements & Teknation.

Symmetrixx, vrijdag 03 oktober 2003, Lay Down, Tractieweg 30, Utrecht, 22:00-06:00

Voorverkoop reeds gestart!! (presale: 15,- (ex fee), doorsale: 18,-)