dancehill

Hier het laatste nieuws over Dancehill, het gratis festival wat aanstaande zaterdag in het centrum van Tilburg zal plaatsvinden. Zo is de winnaar van de Dancehill dj contest bekend gemaakt en zal Yorin FM live sets uitzenden vanaf het evenement!

Aanstaande zaterdag 23 augustus wordt de binnenstad van Tilburg omgetoverd tot één grote dansvloer. Terwijl in Amsterdam steen en been geklaagd wordt over de zogenaamde vertrutting, zullen er in de binnenstad van Tilburg a.s. zaterdag keiharde dance beats te horen zijn. Dit jaar wordt er in Tilburg namelijk voor het eerst het "Dancehill - The Downtown Experience" festival gehouden; een ééndaags, gratis toegankelijk dancefestival op verschillende pleinen in de binnenstad van Tilburg. Meer dan 30 gerenomeerde DJ's, straattheater, Dancehill for Kids, een platenbeurs en natuurlijk diverse stands zullen de binnenstad van Tilburg laten leven. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en dit is het laatste nieuws van het front:

Yorin FM zendt i.s.m. Puredj.com live uit vanaf Dancehill!
Heb je een gebroken been, is je schoonmoeder jarig of kun je er om wat voor reden dan ook a.s. zaterdag niet bij zijn? Geen nood, want Yorin FM streamt het evenement in samenwerking met het online radio-station Puredj.com. Vanaf 18.00 t/m 01.00 uur zijn sets van o.a. Billy Nasty, Miss Djax en Per te beluisteren via Yorinfm.nl en Puredj.com.
Alleen via internet!

Winnaar Dancehill Dj contest 2003: Anigye
Afgelopen maanden heeft Dancehill een DJ contest georganiseerd. De winnaar hiervan is Anigye alias Stijn Halfens. Dit enorme talent mag aanstaande zaterdag op het hoofdpodium op het Heuvelplein zijn kunsten vertonen. Eerder dit jaar deed Anigye mee aan de Heineken Thirst contest, die hij ook op zijn naam wist te schrijven.

Draaitijden
Miss Djax zal afsluiten op het hoofdpodium (Heuvelplein); Benny Rodrigues sluit af op het Club Risk podium (Korte Heuvel); Lucien Foort is de slot act op het Extrema podium (Piusplein); en DJ Lacroix brengt de dag op zijn eigen Liberated podium (Stadhuisstraat) tot een einde. De volledige timetable zal a.s. zaterdag tijdens het festival uitgedeeld worden.

Belangrijke tijden:
15.30 - 18.00 Diverse culturele activiteiten zoals straattheater, 70s dance, Dancehill for Kids en vele anderen activiteiten;
18.00 - 20.00 Plaatselijk DJ talent / Dance acts in diverse dance-stijlen;
20.00 - 01.00 Alle areas verzorgd door Dancehill, Extrema, Club Risk en Liberated.

Platenbeurs
Op het Piusplein (Lipton Ice Tea / Extrema Area) is tijdens Dancehill een uitgebreide platenbeurs te vinden. Van 11.00 t/m 23.00 uur kan men uitgebreid snuffelen naar de platen die men al jaren zoekt; van rap tot rock, van house tot hardrock en van Nederlandstalig tot new wave. Alle genres zijn uitgebreid vertegenwoordigd. Er is een stand die gespecialiseerd is in house, dance en techno vinyl, een stand met de mooiste collector items en de euro stand, waar alles slechts 1 euro kost. Kortom 100 meter kraam en meer dan genoeg snuffelmogelijkheden. Zie www.freaksfairs.com voor meer info.

Afterparty's
Na afloop van het festival worden er door de gehele stad afterparty's georganiseerd in de deelnemende horecabedrijven. Er worden een viertal officiële afterparty's georganiseerd, namelijk: Ureka! in The Talk (Heuvelring 116) met o.a. Lucien Foort, Patrick SL en Noes; De Predfabriek brengt hun concept Pur Sang naar backstage aan de Korte Heuvel voor een gratis afterparty, waar techno classics ten gehore gebracht worden door DJ Press en DJ Vu; Nikk, die tijdens Dancehill op het Extrema podium staat, geeft in No. 7 een afterparty; en Zino aan de Heuvelring organiseert een hardstyle avond met DJ Yves en Dutchman Jack, die 's ochtends vervangen worden door Marcel Woods en DJ Francois.

Vervoer
Op 23 augustus rijdt er een Dancehill-bus vanuit het Centraal Station Tilburg via de Heineken Area (Heuvelplein) naar de Smirnoff Ice Area (Stadhuisstraat) en weer terug. Deze bus is gratis! In de Stadhuisstraat, bij de Smirnoff Ice / Liberated Area, kunnen bezoekers van buiten Tilburg op vertoon van hun CJP pas een gratis treinkaartje ontvangen voor terugreis. Op de plattegrond van het festivalterrein is deze locatie makkelijk terug te vinden.