dancehill

Zaterdag 23 augustus is het groot feest in Tilburg. Dan vindt namelijk het (gratis!) festival Dancehill plaats op diverse pleinen in de binnenstad van Tilburg. 4 area's zullen gehost worden door Club Risk, Dancehill, Extrema en Liberated en diverse grote dj's zullen hier draaien, kortom zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!

Dit jaar wordt er in Tilburg voor het eerst het Dancehill festival gehouden. Dancehill is een ééndaags, gratis toegankelijk dancefestival op verschillende pleinen in de binnenstad van Tilburg, dat zal plaatsvinden op zaterdag 23 augustus 2003. Meer dan 30 gerenomeerde dj's, straattheater, een platenbeurs en natuurlijk diverse stands zullen de binnenstad van Tilburg laten leven. Tilburg zal deze dag het decor vormen voor een festival met dance, techno, cultuur en vooral veel plezier.

In de binnenstad van Tilburg zullen er vanaf 15.30 uur tot 01.00 uur 's nachts op vier area's verschillende artiesten te zien, maar vooral te horen zijn. Er is zowel een dag- als een avondprogramma voor de Dancehill festivalbezoeker. Tot 's avonds 18.00 uur staan er diverse culturele activiteiten op het programma; hierbij kan men denken aan straattheater, 70's dance, Dancehill for Kids en vele andere activiteiten. Vervolgens zijn er twee uren gereserveerd voor dance acts en DJ talent uit de regio Brabant, zoals Patrick en Noes, Alien Logic (live), DJ Marc, Robert C, Nikk, DJ Dray, Chris the Wizz en natuurlijk de winnaar van de Dancehill DJ Contest. Dancehill wil hiermee als springplank fungeren voor jong Brabants talent uit de dance-scene. Ook is er dit jaar een samenwerking aangegaan met drie organisaties, die welbekend zijn bij de doorgewinterde danceliefhebber. Vanaf 20.00 uur ’s avonds zullen Extrema, Club Risk en Liberated allen een area hosten. Elk plein vertegenwoordigt dus als het ware een stroming uit de dance.

Heineken Area hosted by DANCEHILL @ Heuvelplein:
Miss Djax, Billy Nasty [UK], Literon (live), Paul Hazendonk, Per, Patrick / Noes, Winnaar Dancehill DJ contest, MC Marxman, VJ’s Vision Impossible, LJ Ron D-Lite

Het hoofdpodium op het Heuvelplein wordt door Dancehill zelf verzorgd en staat voornamelijk in het teken van techno. Niemand minder dan Billy Nasty (UK) en Miss Djax voeren de indrukwekkende line-up aan. Zij zullen o.a. worden bijgestaan door een live optreden van de Rotterdamse techno formatie Literon uit de stal van Michel de Hey, Paul Hazendonk en DJ Per, bekend van de maandelijkse Earth feesten in Amsterdam. MC Marxman, bekend van o.a. Dancevalley, is de gastheer op het hoofdpodium en de prachtige visuals van het VJ collectief Vision Impossible maken het geheel compleet.

Pepsi X Area hosted by CLUB RISK @ Korte Heuvel:
Benny Rodrigues, Eric de Man, Marcella, Bart Thimbless (live), Dwin, DJ Marc, Alien Logic (live), MC JC a.k.a. John, The Organisation of Imagination and VJ Oxygen in association with Faxx, Lightjockeys.nl

De Korte Heuvel is het domein van party-organisatie Club Risk, die al geruime tijd succes hebben met hun feesten in Utrecht (Winkel van Sinkel), Amsterdam (More) en sinds kort ook in Eindhoven (De Rechter). Voor dit festival heeft Club Risk dan ook de beste paarden van stal gehaald. Zo zullen Benny Rodrigues, o.a. bekend van de Rotterdamse Now & Wow, en Club Risk residents Eric de Man en Marcella, het publiek op de Korte Heuvel flink laten swingen. Bovendien zal Bart Thimbless een spetterend live optreden verzorgen. Ook zal DJ Dwin, die jarenlang een vaste kracht was in de Tilburgse Vasquesz en tegenwoordig wekelijkse resident in Las Palmas te Rotterdam, zich van zijn beste kant laten zien in zijn eigen stad.

Liptonice Tea Area hosted by EXTREMA @ Piusplein:
Luciën Foort, Ryan Dent [SA], Matthew Dekay Band (live), Fedde le Grand, Full Flavoured Dip (live), Robert C, Nikk, MC Extrema, Lightjockeys.nl

De mensen die party-organisatie Extrema een warm hart toedragen, worden verwacht op het Piusplein. Extrema opereert vanuit Eindhoven en maakt al jaren furore in Nederland met evenementen als Humanite, Extrema Outdoor, Forward, Lovefields en X-Clusive. Extrema staat voor kwaliteit en dat bleek ook dit jaar weer op het uiterst succesvolle Outdoor Festival, waar maar liefst 20.000 mensen bij elkaar kwamen voor een geweldig feest. Extrema heeft voor Dancehill drie van de populairste artiesten van het Outdoor Festival uitgenodigd. Zo zullen Luciën Foort en de Zuid-Afrikaanse Ryan Dent hun opwachting maken, naast een live optreden van de Matthew Dekay Band. Tevens zal Fedde le Grand, voormalige resident van de iT in Amsterdam en tegenwoordig regelmatig in de Tilburgse Vasquesz te vinden, een geweldige set neerzetten. Als klap op de vuurpeil zal de formatie Full Flavoured Dip, die eerder dit jaar grote indruk maakte op het Paaspop festival, een verbluffend live optreden verzorgen.

Smirnoff Area hosted by LIBERATED @ Stadhuisstraat:
Lacroix, Jip Deluxe, Trail, Moodlex (live) , Sookie, DJ Dray, Chris the Wizz, Lightjockeys.nl

Organisatie Liberated is verantwoordelijk voor de invulling van het programma in de Stadhuisstraat. Liberated organiseert al ruim twee jaar de meest succesvolle gay-party's in Nederland en het belooft dan ook een dolle boel te worden in de Stadhuisstraat. DJ Lacroix, de oprichter van Liberated, zal op deze prachtige dag zijn draaikunsten vertonen naast Now & Wow resident Jip Deluxe en Gay Palace resident Trail. Daarnaast zal DJ Sookie, bekend van de Flex avonden in 013, plaatsnemen achter de draaitafels en zal de Belgische Moodlex, die eerder dit jaar op 10 Days Off te bewonderen was, een verassend live optreden verzorgen.

Dit unieke festival wordt georganiseerd door Stichting Musicon onder het kwaliteitskeurmerk Tilburg Trakteert. Dance festivals staan tegenwoordig bekend bij het grote publiek vanwege het commerciële karakter. Stichting Musicon wil daar verandering in brengen met dit gratis toegankelijke Dancehill – The Downtown Experience. Naast muziek is er ruimte voor diverse andere activiteiten op de pleinen, variërend van een loungetent tot workshops op het gebied van dance. Na afloop van het festival worden er door de gehele stad afterparty's georganiseerd in de deelnemende horecabedrijven. In de Stadhuisstraat, bij het Liberated podium, kunnen bezoekers van buiten Tilburg op vertoon van hun CJP pas een gratis treinkaartje ontvangen voor terugreis. Op de plattegrond van het festivalterrein is deze locatie makkelijk terug te vinden. Het belooft een prachtige dag te worden in Tilburg.

Zie www.dancehill.com voor meer informatie met betrekking tot dit unieke festival. Op deze site kun je meer informatie vinden over de locatie, line-up en over speciale aanbiedingen; zo kunnen bezoekers van www.dancehill.com bijvoorbeeld een wintersport vakantie voor 2 personen winnen.