smile

Tegenwoordig komen er steeds meer festivals bij, zo beleefde DefQon laatst een succesvolle eerste editie, en nu is er ook een eerste gay dancefestival. Het is zelfs het eerste gay dancefestival in de hele Benelux. Het festival heet Smile en wordt op 26 juli gehouden op het lichtplein in Eindhoven.

Het wordt een dag om nooit te vergeten: 26 juli 2003. Twaalf uur lang zal het lichtplein in Eindhoven het domein zijn van duizenden gays, lesbiennes (holebi) en gayminded people tijdens het Smile festival: het eerste openlucht gay dance-festival in de Benelux. Duizenden bezoekers kunnen in een ongedwongen sfeer genieten van spetterende shows, vernieuwende entertainmentacts, kleurrijke decoratie en de aanwezigheid van top dj's en live acts uit binnen- en buitenland, zoals Antoine, Lacroix, Lisa Marie Experience, Erick E en Alex Party.

Dance-area's
Het festivalterrein bestaat uit twee sfeervolle dance-area's en een lounge area met festivalmarkt en diverse drank- en foodkraampjes. 'Van 13.00 tot 1.00 uur zijn alle belangrijke muziekstromingen vertegenwoordigd', vertelt Biki van Kempen van Smile Events. 'Op de open air stage maken we een indrukwekkende reis door de tijd. Bijgestaan door artiesten en dj's van de afgelopen decennia belanden we via de beste clubhits uit de seventies, eighties en nineties bij de hits van het nieuwe millennium. De open air stage wordt gehost door Nickie Nicole en met trots kunnen we melden dat ook de Old school DIVA explosion ft. Lisa Marie Experience, Alex Party, Jinny en Lindy Layton live on stage zullen optreden. Deze artiesten uit de UK scoorde midden jaren negentig vele top tien hits door heel Europa! Daarnaast zijn onder de aanwezigen de Working Girls, de Dutch Diana Ross en de Dutch Tina Turner. Tot de dj's deze dag behoren Sjors en Sjimmie, Rob Boskamp vs. Jeroenski, Patrick, Devious en Yoor. De overdekte club stage is een echte dance-tempel met vooruitstrevende dance (club, groove en (progressive) trance), gedraaid door de beste (inter)nationale dj's. Bekende namen zijn: Antoine (CH), Lacroix, Erick E, Fedde Legrand, Stuart, Prinz (B) en Ivo.'

Entertainmentacts
Het thema van Smile komt ook tot uiting in de passende aankleding en bijzondere entertainmentacts. De vernieuwende, soms ietwat erotische dansacts geven het festival een unieke sfeer. Van Kempen: 'Smile richt zich op het gayminded dance-publiek, dat uit de hele Benelux afkomstig is. Niet alleen omdat een dergelijk concept in Nederland nog niet bestaat, maar ook omdat de gaymindend people garant staan voor een gezellig feest. Het is dan ook een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn en zich helemaal kan laten gaan. Een plek voor herkenning en erkenning! De vraag is namelijk veel groter dan het aanbod. Landelijk gezien, of zelfs in de gehele Benelux, vinden jaarlijks maar enkele gayminded festivals plaats. En een dance-festival specifiek gericht op het gayminded dance-publiek bestaat nog helemaal niet. Voor ons reden genoeg om Smile in het leven te roepen.'

Toegangskaarten
Toegangskaarten voor het eerste gay dance festival 'Smile' kosten € 33,- per stuk (exclusief fee) en zijn verkrijgbaar bij de ticketbox, free record shops en de trend- en importshops, zoals vermeld op de official flyer en de website. De minimumleeftijd ligt op 16 jaar en een geldig legitimatiebewijs is verplicht. Het Lichtplein in Eindhoven is zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer en per auto. Het centraal station van Eindhoven ligt op 5 mint loopafstand van het festivalterrein. Ook is er nabij het festival voldoende parkeergelegenheid aanwezig.