Met deze zomerse temperaturen beginnen de festival kriebels wel te komen! In Engeland zit het eerste festival, Homelands, er al op en volgend weekend is in Nederland al de Legalise! Streetrave.
Alsof er in Nederland nog niet genoeg te doen is, zijn er over de grens ook talloze festivals. Één daarvan is SonneMondSterne (SMS). Dit festival is vorig jaar door de lezers van het blad 'GROOVE' verkozen tot beste 'Duitse Open Air' van het jaar! In dit persbericht lees je meer over dit festival, de line-up, busreizen en zelfs een voetbalwedstrijd!

Het Festival aan het Bleilochtalstuwmeer gaat de 7e ronde in
Zoals voorgaande jaren zal ook dit jaar het SonneMondSterne festival weer plaatsvinden op/aan het strand van het Bleilochtal stuwmeer in Saalburg (Thüringen) van 8 t/m 10 Augustus. Organisator Seekers is er in geslaagd om Moloko te strikken als dit jaars headliner, naast een hele reeks interessante dj's en live acts. De bezoekers kunnen uitkijken naar live acts zoals Junkie XL, Console, Sergej Auto of Justus Köhnke & Band. Tussen alle overige namen staan de ongekroonde Duitse koningen van de elektronische muziek; Sven Väth (Frankfurt) en Westbam (Berlijn), maar ook LTJ Bukem feat. MC Conrad, Richie Hawtin en Miss Kittin achter de draaitafels. Al met al bevat de line-up meer dan 100 artiesten, zeker een weekend om naar uit te kijken.
Een schitterende natuurlijke omgeving vormt het décor voor dit Open Air evenement, direct gelegen het Bleilochtal stuwmeer. De ruimte op en rondom het strand wordt ook dit jaar weer gebruikt voor een uitgebreide vrijetijdsbesteding, alsmede in en op het water.

SMS Cup
Een nieuw hoogtepunt dit jaar is de SonneMondSterne voetbal cup met teams van organisatoren, artiesten, sponsors, media en bezoekers. Vooral het artiesten team kan interessant worden omdat ze zichzelf hier kunnen meten met andere dj's.
Naast deze activiteiten biedt het festival een ruwe greep uit de Duitse elektronische muziek scene, welke meerdere veranderingen teweeg hebben gebracht. Door samenwerkingen met clubs en labels was het mogelijk om Kompakt, Freude am Tanzen, the Brandenburg Allstars en de Unruhige Naechte naar Saalburg te halen. Dit jaar zal 'Muna', 1 van de oudste clubs in Thüringen, wederom de welbekende Chill-Out gaan verzorgen met fantastische creaturen.
De variatie die ontstaat door deze hechte samenwerkingen, alsmede de gevarieerde line-up welke ook plaats biedt voor buitenstaanders, geven het festival een 'familie-achtige' charme, wat het festival van vorig jaar wederom bewees.
Het is waarschijnlijk juist deze combinatie die het festival in de tussentijd heeft doen stijgen naar de hoogste divisie van de huidige Duitse outdoor festivals. De organisatoren kregen bevestiging hierin in de 'lezers keuze' in het populaire (Duitse) muziek blad GROOVE. Het festival is verkozen als #1 van populairste festivals in 2002.

LINE UP
Vrijdag 8 Augustus
Mainstage
Kosheen (live), Junkie XL (live), Console (live), Sven Väth, Timo Maas, Moonbootica, Ricardo Villalobos, Green, White Horse

Groove
Miss Kittin, Metro Area (live), t.raumschmiere (live)

Maincircus
Johannes Heil (live), DJ Rush, Chris Liebing, Monika Kruse, Gayle San, Pascal FEOS, Tobi Neumann, Hanson & Schrempf (live), Ironebase, DJ Enny One

TPZ/UN
Dapayk (live), Miss Kytha, Cortex Delay, Dan Catric, Ice, Djane Bux, Sir Henry, K/Sol, Dj Stuc & Selecta Cantus

Second stage
Housemeister, Jaxon, Al-Ex, Al, Lame, Gkone, Ron Tom, ZET, Deph, Tobias Boon, Mixmaster Andrew, Mistaregg, Ron Tom

Chillout
Phono, DJ Ingo Krämer, Revoluton

Drum & Bass
Bassface Sascha, Kabuki, Phoneheads feat.: Vocals by Nina, Glacius & Ronin, Metro, Greenman aka TGM - Mc's: Santana, Glacius, Ronin

Zaterdag 9 Augustus
Mainstage
Moloko (live), Gus Gus (live), Elektrochemie LK feat.Caitlin Devlin (live), 2raumwohnung (live), International Pony (live), Technasia (live), Telemen (live), Richie Hawtin, Westbam, Bad Boy Bill, Tonka, Ellen Allien, M.A.N.D.Y., Auto.Matic.Dj Team

Maincircus
Märtini Brös. (live), Autotune (live), Sergej Auto (live), Ramin aka Honululu King, Marcelectric, Monostereo DJ Team

Intro
Egoexpress (live), Phantom/Ghost (live), Mense Reents (live), Roman Flügel, Hans Niewandt

FAT/Kompakt
Justus Köhncke + Band (live), Metaboman (live), Wighnomy Brothers, Krause Duo Nr.2, Marcho, Foch

Chillout
Fuzzel (live), Schotter, Echolot

Boat
Tyree Cooper, Stefan Küchenmeister, Matthias Tanzmann, Gunjah, Topmodel, Lars Christian Müller, Kay Paul, Milk, Plasma, Derrick Porter, Markus Welby, Rec de Weirl, Mathias Kaden, Andreas Feinleger, Flip, Ronny Steltner, Electric Sun

Second stage
Gunjah, Djoker Daan, Markus Welby, Rec de Weirl, Tune, Le Manta, Base, Efect, Thyrell, Le Tompe, Matze

Drum & Bass
LTJ Bukem feat. MC Conrad, Real, Dead Metropolis feat. Racoon & Angeldust, Apo 33, Miguel Ayala & Chopper, Maina, Contravibe, Ryan

Facts & Figures
- SonneMondSterne vindt plaats voor de 7e keer
- Het terrein in gebruik door de camping en de parkeerplaats is 50 hectare, waarvan het festival 10.000 m² in beslag neemt
- De grootste tent heeft een oppervlakte van 3000 m² en de totale oppervlakte van alle tenten samen bedraagt 7500 m²
- De verlichting op het hele festival gebruikt 2,5 MegaWatt. Het geluid komt net tot een vijfde, op een 500 kW.
- De stroomgeneratoren produceren 3 MegaWatt
- De crew bestaat uit ongeveer 600 mensen tijdens het festival
- De VIP- en crew-supply verzorgen voor en tijdens het festival ongeveer 4300 maaltijden
- Meer dan 100 acts/dj's staan gepland voor SMS.2003
- 250 toiletten worden gebouwd voor het festival

TRAVEL
Ook dit jaar zal Rub.ber Travel wederom al het busvervoer naar SonneMondSterne vanuit Nederland voor haar rekening nemen. Met een luxe touringcar kun je vertrekken vanaf Amsterdam en Utrecht naar dit befaamde festival dat vorig jaar als beste Duitse Open Air werd verkozen door de lezers van het blad GROOVE.
Vertrek naar SMS: 8 augustus
Vertrekplaatsen: Amsterdam Duivendrecht / Utrecht CS
Vertrek vrijdagochtend ± 8:00
Aankomst Festivalterrein: ± 16:00
Aanvang feest: ± 19:00
Vertrek naar NL: Zondag 9 augustus
Vertrekplaatsen: Bus parkeerplaats
Vertrektijd: 12:00
Aankomst Amsterdam/Utrecht: ± 20:00
Kosten
Combi (incl. ticket/camping/bus) ¤ 115,-
Alleen Bus ¤ 65,-
Meer info: www.rubber-travel.com

SONNEMONDSTERNE FEATURES
Eerste Sonnemondsterne Cup
Natuurlijk heb je SonneMondSterne groot omcirkeld in je agenda/kalender, maar je vind het zonde om je wekelijkse uurtje voetbal te moeten opgeven ? Niet getreurd, vanaf dit jaar is er de 1e SMS cup, een invitation voetbal toernooi TIJDENS het SMS festival.
De competitie zal zwaar zijn, artiesten, organisatoren, journalisten en andere media vertegenwoordigers en natuurlijk jullie: de bezoekers. 4 teams mogen het proberen…
Hoe gaat het in zijn werk. Stuur een email naar sms@11freunde.de. Schrijf waarom JIJ mee wilt doen aan de SMS cup. Stuur ook een (normale) team naam mee.
Het begint op Zaterdag 9 augustus. Om 2 uur 's middags. De regels zijn eenvoudig; er word op zand gespeeld zonder schoenen, 2x 5 minuten, 3 tegen 3 plus een keeper. Vliegende wissels zijn toegestaan. De finalisten worden bepaald aan de hand van het Wereld Kampioenschap systeem.
De winnaar krijgt een mooie trophee voor de display thuis en hij/zij mag het woord nemen tijdens de opening van de Puma Players party in de Intro tent ('s avonds). Daarnaast krijgt iedereen gratis bier en 'het gevoel voor een goed gevoel'.
De SMS cup wordt georganiseerd door 11 Freunde, het populaire voetbal magazine uit Berlijn. Elke maand 90 pagina's vol met gekke dans, gewaagde voetbalkapsels en verbale 'low passes'.
www.11freunde.de , www.puma.com

Volley
Terug dit jaar zijn ook de Beachvolley areas voor alle actieve en latente, exhibitionistische 'bovenlichaam modellen'. Je kan alvast vooruit kijken naar fijn zand op en rondom de velden.

Baywatch
Voor de wat actievere watersportliefhebbers zijn er ook diverse mogelijkheden in en rondom het water om zich uit te leven. Zo is er wederom het speciale SMS Water Fun Sports Park, zonder ' splashing water protection', maar met glijbaan, trampoline en de 'bananen boot'. Voor iedereen die al moe wordt van alleen het kijken naar is er natuurlijk ook de mogelijkheid om relaxed te liggen en te kijken hoe anderen zich uitleven.

Second Stage
Wat groeit, moet ondersteunt worden. Met dat motto is er dit jaar de 'Fresh & Sexy' stage. Een podium waar de winnaars van de preslectie hun ding kunnen doen. En wie weet zien we 1 (of meerdere van hen) terug op de mainstage van SMS over een paar jaar