ffwd

FFWD Heineken Dance Parade zal Nederland vertegenwoordigen met een truck in de eerste Rio Parade die op zaterdag 8 juni in Rio de Janeiro plaatsvindt. Dus ook in Zuid-Amerika lijken de danceparades aan te slaan, al zijn ze daar natuurlijk bekend met parades als je kijkt naar carnaval.

Op zaterdag 8 juni wordt voor de eerste keer een dance parade georganiseerd in Rio de Janeiro in Brazillie. Dankzij deelname van de FFWD Heineken Dance Parade is Nederland hierin vertegenwoordigd met een eigen wagen. Verwacht wordt dat de eerste Rio Parade een groot succes gaat worden. Brazillianen staan immers bekend als een danslustig publiek en weten als geen ander hoe te feesten tijdens een parade. De jaarlijkse carnavalparades zijn daar een goed voorbeeld van. De Rio Parade is geinspireerd op internationaal bekende parades als de Love Parade in Berlijn en de FFWD Heineken Dance Parade in Rotterdam en legt een originele carnavalsroute af in Rio de Janeiro.

Op de Nederlandse truck draait Felix, sinds 2000 de vaste DJ op de 'Ameland' wagen tijdens de Love Parade in Berlijn, Roger Lyra, host van een van de grootste radio shows van Zuid Amerika en een talentvol Hard Style DJ, en Rica Ameral, die onlangs gekozen is tot beste Trance DJ van Brazillie. Laatst genoemde is tevens afsluiter van het eindfeest na afloop van de parade. Op het eindfeest staat naast de wagen van de FFWD Heineken Dance Parade ook de trucks van de Ministry of Sound en Space Ibiza opgesteld.

Wie niet op 8 juni bij de Rio Parade in Brazillie kan zijn, maar toch wil weten hoe de cariocas feesten, komt op 9 augustus naar Rotterdam, als een wagen van de Rio Parade deelneemt aan de 7e FFWD Heineken Dance Parade. Voor meer informatie kijk op de Rio parade site of de FFWD site.