no backspin

AMSTERDAM – 13 Juni vond de eerste editie van No Backspin plaats. De organisatie is zeer verheugd dat er deze avond met succes een statement tegen racisme, geweld en intolerantie is gemaakt. Het gehele evenement is goed verlopen en er is positief op het concept gereageerd door artiesten en publiek. Daarnaast is het statement tegen racisme, geweld & intolerantie uitgebreid in de media behandeld.

Voor aanvang van het evenement was het eigenlijk al duidelijk dat het concept was geslaagd. In de afgelopen weken heeft de Stichting No Historical Backspin veel media aandacht gekregen voor haar initiatief, o.a. bij MTV Live, Telegraaf, Spits en Metro. De belangrijkste doelstelling van het concept is dan ook behaald; door middel van publiciteit is er bewustwording voor het statement gekweekt.

Een minpuntje was dat er minder bezoekers op het evenement zijn afgekomen dan de organisatie had gehoopt, dit mede door diverse problemen omtrent de promotie. De organisatie wil hier echter niet te lang bij stil staan, aangezien alle partijen zich voor meer dan honderd procent hebben ingezet om gezamenlijk een statement tegen racisme, geweld & intolerantie te maken. Hier bedanken wij alle partijen hartelijk voor.

Gezien alle positieve reacties is het zeer waarschijnlijk dat de Stichting No Historical Backspin een nieuw evenement zal organiseren. Wij doen wederom een beroep op alle vrijwilligers die ons willen steunen in het maken van een statement tegen racisme, geweld & intolerantie. Houd de website www.nobackspin.nl in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

"No Historical Backspin: Artiesten tegen Racisme, Geweld en Intolerantie"