kremlin

12 Juli is het eindelijk zover, dan zal de loveparade weer door de straten van Berlijn gaan. Ook dit jaar zal Nederland weer vertegenwoordigt zijn in de parade en dit jaar door niemand minder dan Tiesto op de Ameland Truck die gehost wordt door Kremlin en Tiesto.com!

De befaamde Berlijnse DJ Dr. Motte is in 1989 begonnen met de Loveparade – een 'housemusic demonstratie', die voor meer tolerantie, respect en begrip tussen naties strijdt. Sindsdien heeft de Loveparade zich ontwikkeld tot een jaarlijkse happening, waar meer dan een miljoen mensen op afkomen en waar een groot aantal van de beste dance organisaties ter wereld zich verzamelen.

Het thema van de Loveparade Berlijn 2003 is 'Love Rules'. De Loveparade zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 12 juli. Er wordt een Nederlandse invasie verwacht, aangezien MMORE [www.mmore.com] en KREMLIN [www.kremlin.nl] – respectievelijk een toonaangevend merk in de markt voor CD en DVD recordables, en Amsterdams meest prestigieuze dance concept – voor één dag de straten van Berlijn zullen veroveren, om aan de de wereldwijde dance gemeenschap te laten zien dat Nederland de trend zet wat betreft lifestyle, media en dance.

MMORE, opgericht in 1997, is het jongste en meest dynamische media-concern in de wereld. MMORE is INTO MEDIA: door het toevoegen van fantastische computerspellen, muziek en films aan lege media producten, probeert MMORE zich te onderscheiden van haar concurrentie. In een kort tijdsbestek heeft MMORE een substantieel marktaandeel verworven in alle Europese landen. Met name in Duitsland heeft MMORE een ongekende groei meegemaakt. Eerder dit jaar werd MMORE bekroond met de prestigieuze RETAIL VISION AWARD, hetgeen een onderscheiding is door kopstukken uit de industrie. Op dit moment staat MMORE in de schijnwerpers vanwege haar CD-R spindel, waar een exclusieve mix van DJ TIËSTO bijgesloten zit.

Eind 1999 werd KREMLIN opgericht, geïnspireerd door de zogenaamde “global club sound” en de daarbij behorende 'clubbing culture'. KREMLIN heeft zich in een razend tempo ontpopt als één van de meest toonaangevende en prestigieuze clubconcepten in Europa en staat dan ook op het punt om de wereld te veroveren. In 2001 werd KREMLIN genomineerd door Ministry of Sound als beste Internationale club avond, hetgeen vrij uitzonderlijk, maar ook typisch is voor deze vooruitstrevende dance organisatie. Al snel spreidde KREMLIN haar vleugels en begon haar activiteiten buiten Amsterdam uit te breiden. Zo werden er regelmatig verschillende internationale superclubs aangedaan en verzorgde KREMLIN twee jaar in successie de grootste, drukste en mooiste tent op het internationaal geprezen Dance Valley Festival. In 2002 werd KREMLIN tijdens de Lucky Strike Dance Awards bekroond als beste Nederlandse club avond 2002.

In samenwerking met de mensen van de Ameland truck, die de afgelopen vijf jaar bewezen hebben een uitstekende deelnemer te zijn van de Loveparade, zal Nederland dit jaar vertegenwoordigd worden door de KREMLIN & MMORE PRESENT WWW.TIESTO.COM truck. Zowel tussen MMORE en TIËSTO, als tussen KREMLIN en TIËSTO bestaat een speciale band. MMORE heeft onlangs een CD-R spindel op de markt gebracht met daarbij een exclusieve mix van DJ TIËSTO en later dit jaar zal MMORE een soortgelijke CD-R spindel op de markt brengen, maar dan met een exclusieve TIËSTO DVD. Tussen KREMLIN en TIËSTO bestaat ook een sterke band. In de april 2002 editie van M8 Magazine – UK's leading independent dance music magazine – zegt TIËSTO bijvoorbeeld het volgende: '…KREMLIN is the best club in Amsterdam, definitely.' DJ TIËSTO, de populairste DJ van de wereld volgens de lezers van DJ Mag, zal op de truck worden bijgestaan door niemand minder dan MONTANA en COR FIJNEMAN, die beide verbonden zijn aan het Black Hole label van TIËSTO. Tevens zal één van de favoriete DJ's van KREMLIN, MATTHEW DEKAY, zijn Loveparade debuut maken. Het feest zou echter niet compleet zijn zonder de resident DJ's van de Ameland truck, namelijk FEDDE LE GRAND en FELIX VAN DER LINDE. Daarnaast zullen twee geheim agenten van KREMLIN uit Brazilië – DJ Rica Amaral en A.J. Crypt – hun opwachting maken op de KREMLIN & MMORE PRESENT WWW.TIESTO.COM truck.

De Loveparade start traditiegetrouw om twee uur 's middags op het Ernst-Reuter-Platz en bij de Brandenburg Gate; de beide uiteinden van de Strasse des 17. Juni, beter bekend als de route van de Loveparade. 50 trucks met meer dan 250 DJ’s zullen de boodschap van vrede, liefde, respect en tolerantie uitdragen. De parade beweegt zich richting Siegessäule, waar alle trucks samenkomen voor het grote feest, dat om ongeveer half zeven 's avonds zal aanvangen.

EVENEMENT GEGEVENS: LOVEPARADE BERLIJN 2003 – KREMLIN & MMORE PRESENT WWW.TIESTO.COM

Evenement: 'KREMLIN & MMORE PRESENT WWW.TIESTO.COM – LOVEPARADE BERLIJN 2003'
Truck: Ameland Truck hosted by KREMLIN vs. WWW.TIESTO.COM
Locatie: Berlijn (Duitsland)
Datum: Zaterdag 12 juli (12/07/2003)
Genre: Progressive / Trance / Techno / Tech-house / House
Line-up: Tiësto, Montana, Cor Fijneman, Matthew Dekay, Rica Amaral, A.J. Crypt, Fedde Le Grand, Felix van der Linde