We hadden het al gemeld, Xcess profiles staat op 6 juni in het teken van Electro! In het persbericht staat meer informatie over de dj's die naar de Las Palmas zullen komen: Westbam, Afrika Islam (Mr. X & Mr. Y) en Hardy Hard van de Electric Kingdom tour!

Na de stevige techno van Dave Clarke en Luke Slater staat de volgende editie van Xcess Profiles op 6 juni in het teken van Electro. De heren van Electric Kingdom komen naar Nederland! Op 6 juni zullen ze in Las Palmas een grootse funky electro techno set met verrassende breaks en een indrukwekkende scratch live-act neerzetten die je nog lang zal bijblijven. Deze Electric Kindom tour zal bestaan uit Westbam en Afrika Islam (Mr. X & Mr. Y) en Hardy Hard.

WESTBAM
Westbam kan tot Duitsland’s meest populaire dj en producer gerekend worden. Hij begon zijn carriére als dj in 1983 in de Odeon Club in Münster. Zijn eerste plaat produceerde hij in 1985 en een paar jaar later trad hij op tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Zijn eerste album kwam in 1989 uit onder de naam “The Cabinet” en vanaf die tijd werd Westbam alsmaar succesvoller. Westbam was vanaf 1991 mede verantwoordelijk voor het artistieke concept van de Mayday evenementen. De bijbehorende Mayday-anthems die hij produceerde waren zó populair dat ze nu een heuse cultstatus bereikt hebben. Westbam heeft in 1997 tevens de anthem voor de Love Parade “Sunshine” geproduceerd.

AFRIKA ISLAM
In 1999 ging Westbam samenwerken met Africa Islam. Afrika Islam begon zijn carriere in 1977 in New York City als breakdancer en MC van de legendarische “Rock Steady Crew”. Afrika Islam verhuisde naar L.A., waar hij na een aantal hiphop nummers te hebben geproduceerd (onder andere met rapper Ice T.) volledig een andere weg insloeg. Hij begon zijn eigen cross-over geluid te creëren met als hoofdelementen R&B, Hiphop, Techno en House.

MR. X & MR. Y
Westbam en Afrika Islam gingen hun project Mr.X & Mr.Y noemen. Het party-publiek was al snel overtuigd van de briljante show van de twee turntable-isten. Techno meets Hiphop! Bekende tijdschriften waren lovend over de kwaliteit van de sets en het Duitse publiek stond in de rij voor hun Electric Kingdom clubtour. Het duo Mr.X & Mr.Y. blijven hun fans steeds weer verrassen met hun hoogstaande innovatieve geluidscreaties. Met hun muziek treden ze toe tot een nieuwe dimensie , ergens tussen Techno, Hiphop, House en Electro in. Je zou kunnen zeggen dat dit de nieuwe universele sound van de jaren 2000 aan het worden is.

HARDY HARD
Hardy Hard maakt net als andere artiesten zoals, Lexy en K-Paul, DJ Icon e.a., deel uit van de Electric Kingdom Tour. Hij zal samen met Westbam tijdens deze editie een dj set ten gehore brengen. Deze Duitser heeft zijn status ruimschoots verdiend met zijn vele producties en remixen, evenals zijn legendarische sets tijdens de Electric Kingdom Tour.
Zijn loopbaan als muzikant is hij begonnen met een Atari computer en ruilde deze later in voor een Amiga 500. In 1992 maakte hij zijn dj debuut in de ‘Fabrik’ in Dresden. Hierna volgden steeds meer bookingen en Hardy Hard begon zijn eigen stijl te ontwikkelen. Zijn grote doorbraak kwam in 1993 waar hij een onvergetelijke live set neer zette op May Day. Later is hij naar Berlijn verhuist, waar hij nu dagelijks te vinden is in de studio’s van het Low Spirit label.

Dat Electric Kingdom Clubtour ook Nederland aandoet komt niet vaak voor.
Wie nog nooit in de gelegenheid is geweest om een live act van Mr.X & Mr.Y. te ervaren kan deze kans op 6 juni dus écht niet laten liggen!

XCESS PROFILES ELECTRO EDITION
Datum: 6 juni 2003
Locatie: Las Palmas, Wilhelminakade 66 Rotterdam
Line-up:
Grote zaal: Westbam, Afrika Islam, Mr.X &Mr.Y, Hardy Hard
Kleine zaal: Alva, Damasio
VJ’s: Prime Meridian
Prijs: ¤18 (voorverkoop info: www.xcess-events.nl)
Open: 23:00 – 05:00 uur