Tiesto

BREDA - Dj Tiësto is zondag 22 juni de hoofdact op een gratis toegankelijk dancefestival in Breda. De party in de open lucht is een initiatief van de Dordtse stichting Boulevard of Dance en wordt grotendeels door de gemeente Breda gesubsidieerd.

Het is voor het eerst sinds zijn uitverkiezing tot 'beste dj van de wereld' dat dj Tiësto (Tijs Verwest) weer in zijn geboorteplaats te zien is. Het afgelopen jaar was de met prijzen overladen dj vrijwel continu op tournee.
Zijn optreden in Breda is te danken aan een aantal danceliefhebbers uit Dordrecht, verenigd in de stichting Boulevard of Dance (B.O.D.). De stichting heeft de afgelopen drie jaar dancefestivals in de open lucht georganiseerd in Dordrecht. Het succes was zo groot, dat de stichting haar idee ook in andere steden wil uitproberen.
Via contacten met het bevriende Bredase platenlabel Black Hole (van dj Tiësto) kreeg het plan gestalte om populaire trance-diskjockeys in hun eigen stad op een groot festival te laten optreden. Het subsidieverzoek van dertigduizend euro dat de B.O.D. indiende bij de gemeente Breda, werd gehonoreerd. De rest van het benodigde geld komt van sponsors en de stichting zelf.
Naast dj Tiësto zijn ook de dj's Ton T.B., Marco V., Dazzle en Cor Fijneman te zien op het Bredase festival. Dat wordt gehouden op het Chasséveld, de parking tegenover het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan. Het festival begint om 13.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen in verband met de avondrust.

Comments

 • Goedie

  Goedie

  7 May 2003

  Altijd leuk zo'n festival maar denk dat Tiesto wel veel publiek zal trekken en dat het dus ook wel druk zal worden :)

 • Chris

  Chris

  12 May 2003

  zoals Cruijf zou zeggen: Elk voordeel heb z'n nadeel… ;)

  Maar het is inderdaad niet normaal: Boek Tiësto en het feest is uitverkocht… Bij een gratis festival zal het dus inderdaad wel mega-druk worden!
  Maarja, hoe meer zielen…

Comments are closed