[Kompakt] Matias Aguayo – Are you really lost

Artist: MAtias Aguayo
Titel: Are You Really Lost
Kompakt 126 DO/LP CD44
Label: Kompakt
Release: 4-10-2005

Het debuutalbum van Matias Aguayo is een mengeling van alle elektronische muzieksoorten. Je zou kunnen zeggen dat Aguayo bij de nieuwe lichting producers hoort die zich niet een genre laten stoppen. Dominik Eulberg, James Holden gingen hem voor met de mix tussen minimal, techno en progressive. Maar Matias kopieert deze stijl niet. Met zijn diepe, volle downtempo beats creëert hij een sound die je nog niet vaak tegen komt.
Het album is van hoge kwaliteit. De nummers klinken bij de eerste luister sessie gelijk goed, al moeten sommigen wel wennen aan de stijl van Matias. ‘Luistertracks’ worden goed afgewisseld met ‘DJtracks’ en beide categorieën worden beheerst door Aguayo. De Papel, het eerste nummer van de CD en tevens de eerste single van het album, lijkt wel erg veel op zijn remix van Lovefood. Dit komt niet alleen door de vocalen van Aguayo, maar door de totale opbouw van het nummer. Waarschijnlijk kennen mensen hem van deze remix en heeft hij daarom een nummer gemaakt die er veel op lijkt. Ik vind het jammer want hij heeft veel meer in zijn mars.
Matias houdt gedurende het hele album het zelfde tempo en de zelfde donkere, minimale sound. Daardoor wordt het lastig voor menig luisteraar om het einde van de CD zonder tussenposen te halen. Maar ondanks dit mankement is ‘Are you really lost’ een must voor elke minimal fan. Zowel DJ’s als gewone liefhebbers komen goed aan hun trekken.


Beste nummer: Are you really lost (vandaar waarschijnlijk ook de titel van het album)
Slechtste nummer: New life
Eindcijfer: 7,8

Comments

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    25 September 2005

    cool stuk, het album is idd erg goed! Ik was altijd in de veronderstelling dat Michael Mayer de RMX van Kylie's "Slow" zelf gedaan had maar hij heeft dit dus samen met Matias Aguayo gedaan !!

    7,8 :-)

Comments are closed