Op vrijdag 28 oktober krijg je wel érg veel techno voor érg weinig geld. Tijdens het drukbezochte Amsterdam Dance Event opent Akhnaton haar deuren voor de echte techno liefhebbers. Voor slechts E 6,50 ben je een hele nacht onder de pannen met een wel heel lekkere line-up. Van 23:00 tot 5 uur in de vroege ochtend biedt de intieme lokatie een uitgekiende reeks van top deejays & live acts, allen bijgestaan door veejays.

De Utrechtse techno organisatie Subculture slaat de handen ineen met AMS Bookings en brengen samen de laatste techno uit Utrecht en Amsterdam. Met deejays als Juan Sanchez, Nuno dos Santos, Jerome (live), Lennert Bezemer, ZoëXenia (live), Pinxt en een super lage deurprijs, bieden beide organisaties een kijkje in een meer dan regionale keuken. Zowel de Utrechtse als Amsterdamse artiesten doen niet voor elkaar onder en zullen het publiek die avond hun beste underground set voorschotelen. Op het druk bezochte Amsterdam Dance Event is het dan ook zeker de moeite waard om even een glimp op te komen vangen tijdens deze zinderende nacht Full Of Techno.

Jerome stond afgelopen zomer met zijn live act op grote festivals als Awakenings en Extrema Outdoor. De reacties waren laaiend enthousiast en daarom ook tijdens het Amsterdam Dance Event een preview van zijn live act met nieuwe tracks. De opvolger van zijn succesvolle 12” Rotated met Jamie Anderson krijgt deze avond dan ook een vervolg. Een promo zal die avond het licht zien en verschijnt op Outland Records, waar Jerome onlangs eigenaar van is geworden, evenals de populaire winkel in Amsterdam.

Nuno dos Santos, geboren in Lissabon, is zo’n beetje de drukste DJ uit Utrecht en is al meer dan 11 jaar werkzaam als dj. Op jongere leeftijd organiseert hij underground houseparties in Utrecht en wint in 2000 de Redbull dj contest in Dublin. Regelmatig draait hij in toonaangevende clubs in binnen- en buitenland. De diverse soorten muziek die hij beheerst smelten samen in een mix van Funky Tribal Tech-house met electro, breakbeats en techno.

Juan Sanchez is geen onbekende meer in de techno scène. Zijn legendarische closing set na Derrick May in de Winkel van Sinkel, zijn samenspel met Funk d’Void op Free Your Mind 2004 en het outdoor event aan de Maaskade tijdens de FFWD Parade heeft hem geen windeieren gelegd. Een vaste schare fans volgt “the man with the guitar” en zijn mixen op VPRO’s 3voor12 zijn ontelbare keren gedownload. Juan is momenteel druk bezig 2 nieuwe tracks af te mixen waarbij de verwachting is dat zijn 1e release begin 2006 zal uitkomen. Goede kans dat hij ze draait op 28 oktober in de Akhnaton.

DJ Lennert Bezemer is, met residenties op de Full Spectrum avonden als ook in de populaire Utrechtse club Poema een van Utrecht’s grote talenten en al heel wat jaartjes actief in de dance scene. Als eigenaar van Midtown Utrecht weet hij altijd de beste platen te vinden en maakt met zijn veelzijdige sets ieder event tot een waar feest.

Pinxt weet als geen ander hoe je het publiek moet laten dansen. Hij draait stevige uptempo techno met veel pompende en rollende bass-lijnen en heeft zich al menig maal bewezen op avonden van Subculture, Only Techno en natuurlijk Poema.

De mooie ZoëXenia, bekend als MC met een enorm krachtige stem, laat zich deze avond van een totaal andere kant zien. Haar underground feeling met de minimal scène komt direct naar voren in haar eigen live act. Met samplers, stemvervormers en Ableton, laat ZoëXenia live on stage zien dat haar minimal sound erg funky is. Tijdens de Redbull pre-meetings in club 11 afgelopen jaar ontmoette zij Akufen. Dat zij door hem enorm geïnspireerd is zal deze avond duidelijk worden.

Tenslotte zullen VJ SNOW en VJ Commants de avond visualiseren met beelden die haarscherp aansluiten bij de felle hi-hats en pompende beats uit de speakers.

Akhnaton, aan de Nieuwezijdse Kolk 25, in het hartje van Amsterdam (nabij Centraal Station) opent op 28 oktober om 23:00 haar deuren. Entreeprijs aan de deur is ¤6,50 (geen voorverkoop). Wees er vroeg bij want vol=vol.

Meer info op www.amsterdam-dance-event.nl, www.sub-culture.nl of www.amsbookings.com