Voltt 22-10-05

We zijn het van Voltt misschien wel een beetje gewend, maar aankomend weekend staat er weer een zeer vooruitstrevende line-up in de Paradiso! De Wighnomies hebben we al vaker gezien, maar die hadden we nog tegoed van de vorige Sinterklaas-editie waar ze helaas niet bij konden zijn en staan garant voor een feest voor én achter de draaitafels. Troy Pierce is inmiddels al een gevestigde naam maar van zijn de ijzersterke producties die hij van zichzelf en andere artiesten uit zijn laptop tovert kunnen we nauwelijks genoeg krijgen. Toch zijn het vooral de in Nederland debuterende producers Sleeparchive, Pheek en Heartthrob waar we erg benieuwd naar zijn. Met de laatste in het rijtje van drie hebben we onlangs nog een interview gehad waarin je ondermeer kan lezen dat hij voor 1/4e Nederlands is, waar de naam Heartthrob vandaan komt, wat Richie Hawtin met Prince te maken heeft en wat hij verwacht van de Nederlandse vrouwen!

Na de knallende zomereditie van Voltt op de MS Stubnitz is het nu weer tijd om het vizier te richten op de aankomende editie waarin we weer terug zullen keren naar onze thuisbasis Paradiso. Op zaterdag 22 oktober zal alles weer uit de kast gehaald worden om een fantastische avond neer te zetten. We hebben hiervoor weer een waanzinnig goed programma samengesteld dat samen met de gezellige Voltt sfeer, de strakke visuals en een uitbundig publiek tot een te gekke avond zal moeten leiden.

Met een drietal debuut optredens en een aantal gerenommeerde Voltt sterren presenteren we een mooi uitgebalanceerd programma waarbij een aantal van de hotste acts van het moment de revue zullen passeren.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Nederlandse debuut van Sleeparchive. Deze mysterieuze live act sloeg met zijn serie eigenzinnige releases in als een bom. Was het de reïncarnatie van Plastikman in een modern jasje of was het toch Plastikman zelf met nieuw materiaal? Diep, industrieel en hypnotiserend zijn de kernwoorden van zijn muziek. Paradiso zal ervoor gaan en we zullen allemaal meegesleept worden in de mysterieuze sounds. Verder zullen er twee live acts uit respectievelijk de States en Canada voor het eerst voet zetten op Nederlandse bodem. Pheek uit Montreal en Heartthrob aka Vivianne Project uit New York. Deze twee live acts zijn de laatste tijd erg opgevallen met hun nieuwe tracks en releases en beiden zijn dan ook recentelijk getekend voor het vooruitstrevende M-nus label van Richie Hawtin. De diepe machinale beats zullen je tijdens deze stoere live sets de dansvloer opslepen en niet meer loslaten!

Maar we hebben ook weer een paar van onze favoriete Voltt artiesten uitgenodigd. Onze bebaarde vrienden de Wighnomy Brothers hebben al menig keer de avond op z’n kop gezet en ook voor de Paradiso zal het niet anders zijn. Gewapend met een fles wodka en de beste platen zullen de W.Bros aka Robag Wruhme en Monkey Maffia de Paradiso meeslepen in hun gekkigheid. In de bovenzaal zal het M-nus kamp vertegenwoordigd worden door Troy Pierce. Deze getalenteerde dj/producer heeft zich het laatste jaar steeds meer ontwikkeld en is nu een van de drijvende artiesten uit de M-nus stal. Naast zijn werk voor M-nus profileert zijn eigen label Underline zich ook meer en meer als een van de meest toonaangevende labels. Verwacht dus de nieuwste tunes in een strak gemixte FS set.

Naast al dit buitenlandse geweld zou Voltt natuurlijk niet compleet zijn zonder onze huis DJ’s Bart Skils en Kostas Hom. Al jarenlang zetten deze twee nachtbrakers de toon voor Voltt en ook vanavond zullen zij er weer helemaal voor gaan.

De basement zal op Voltt het terrein zijn van de jongens van “Die Jugend“. Deze Amsterdamse crew met hun hilarische rhymes zullen met hun gekkigheid de avond een bizarre twist geven en daarmee deze Voltt editie tot een grote waanzinnige avond maken!

De voorverkoop voor Voltt is inmiddels begonnen en de kaarten gaan hard. De laatste paar edities van Voltt waren allemaal van tevoren uitverkocht en we raden je daarom aan om de kaarten bijtijds aan te schaffen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen. Meer informatie over deze avond is te vinden op www.voltt.com

Details
Main room:
Live on stage:
Sleeparchive (Sleeparchive, Frankfurt)
DJ’s:
Wighnomy Brothers aka Robag Wruhme & Monkey Maffia (Musikkrause, Jena)
Bart Skils (Voltt, Traffic, Amsterdam)
Kostas Hom (Voltt, Amsterdam)

Upstairs:
Live on stage:
Heartthrob aka Vivianne Project (M-nus, Contexterrior, New York)
Pheek (M-nus, Tic Tac Toe, Montreal)
DJ:
Troy Pierce aka Louderbach/Slacknoise (Underline, M-nus, Berlin)

Basement
Brrrrrr by Die Jugend

Presale 16,=/ 19,= at the door.
Presale at Outland Records, AUB en ticketservice.

More info at:
www.voltt.com
www.paradiso.nl
www.m-nus.com
www.sleeparchive.de
www.freude-am-tanzen.com
www.pheek.com
www.dejeugdvantegenwoordig.com
www.bartskils.com