ffwd

De Fast Forward Heineken Dance Parade vindt dit jaar op zaterdag 14 augustus plaats. Na het slechte nieuws over de Love Parade staat deze parade nu volledig in de spotlight aangezien het nu de grootste is van Europa. Een grote verandering ten opzichte van vorig jaar is dat dit jaar er een groot openingsfeest is de avond voor de parade

Op zaterdag 14 augustus wordt voor de achtste maal de FFWD Heineken Dance Parade georganiseerd in Rotterdam. Voor het eerst in haar geschiedenis zal de FFWD Heineken Dance Parade beginnen met een groot openingsfeest de avond van te voren. Op het 'stadsstrand' aan De Boompjes in het centrum van Rotterdam zal een grote Beach Party worden gegeven met internationaal bekende dj's. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekend gemaakt op www.ffwdheinekendanceparade.nl. Omdat de Love Parade in Berlijn dit jaar niet doorgaat is de FFWD Heineken Dance Parade nu het grootste dance event van Europa. De parade trok vorig jaar maar liefst 400.000 bezoekers naar de Maasstad.

"Be My Guest" op de FFWD Heineken Dance Parade
De FFWD Heineken Dance Parade begint als vanouds met een warming-up om 11:00 uur. De karavaan van veertig aangeklede trucks met dj's en danseressen zet zich om precies 12:00 uur in beweging om vier uur lang dwars door de binnenstad van Rotterdam te rijden. De eerste wagen komt omstreeks 16:00 aan bij het eindfeest. Net als vorig jaar zal dit plaatsvinden op Katendrecht, net voorbij de Kop van Zuid in Rotterdam. Het thema van de parade is dit jaar "Be My Guest". Een uitnodiging voor iedereen om gastvrijheid van Nederlands populairste dancestad zelf te ervaren.

"Be My Guest" tijdens de FFWD Party
Het traditionele eindfeest na afloop van de parade is dit jaar geheel anders van opzet. Voor het eerst zullen er zes verschillende area's zijn. Elke area wordt gehost door een bekende DJ die in samenwerking met de organisatie zijn of haar droomavond mag samenstellen. Elke DJ nodigt voor zijn eigen area die dj's uit (zowel nationaal als internationaal) met wie hij of zij het liefst samenwerkt. Het uitnodigen van andere dj's is natuurlijk geheel in lijn met het credo van dit jaar: "Be My Guest". De zes area's zullen gehost worden door o.a. Michel de Heij, Hitmeister D., Marnix en Dreazz. Kaarten voor het feest zijn binnenkort in de voorverkoop te verkrijgen. Meer informatie hierover zal worden bekendgemaakt op www.ffwdheinekendanceparade.nl

Gastvrijheid van Gemeente Rotterdam
Niet alleen de organisatie van de dance parade hanteert het thema "Be My Guest". Op eigen intiatief heeft de Gemeente Rotterdam in samenwerking met een toonaangevend Engels muziekblad honderden Engelse danceliefhebbers uitgenodigd om naar Rotterdam te komen. De gemeente geeft hiermee aan hoe trots het is dat het grootste dance event van Europa in Rotterdam gehouden wordt. Mark Rouwenhorst van de Stichting Rotterdam Dance Parade is zeer te spreken over deze samenwerking. "Al jaren lang doen de gemeente en Rotterdam Festivals hun uiterste best om de FFWD Heineken Dance Parade mogelijk te maken. Wat dat betreft onderscheidt Rotterdam zich echt van alle andere steden."