Mainstage

Zaterdag 24 april aanstaande komt Paco Osuna draaien op de nieuwe editie van het feest Mainstage in de Escape in Amsterdam. Deze Spanjaard zal samen met resident dj Phonopunk proberen het publiek te vermaken.

Paco Osuna is een van de resident-dj’s van de roemruchte club Amnesia op Ibiza. Op zaterdag 24 april zal hij Amsterdam aandoen om tijdens Mainstage de boxen van de Escape stevig op de proef te stellen. In tegenstelling tot veel van zijn collega’s die voornamelijk één stijl draaien, weet hij zowel sterke house- en technosets en een fusion van die twee neer te zetten. Een brede platenkeuze en ijzerstrakke mix-skills zijn handelsmerken van deze sympathieke Spanjaard. Naast hem zal Mainstage resident én Diesel U-Music winnaar Phonopunk zijn percussieve en met tribal invloeden doordrenkte sound neerzetten.

Paco Osuna
Deze 30 jarige Spanjaard is geboren in Barcelona. In’88 raakt hij gepassioneerd door de acid-house. Hij draaide in verschillende clubs o.a. in de welbekende studio 54. In 1995 verhuist hij naar Valencia en het duurt niet lang voordat zijn naam in de line-up van diverse clubs zoals ACTV en Heaven opduikt. Het gebruik van drie decks is tot dan toe vrij ongewoon, maar Paco weet het publiek te verassen met zijn strakke skills en groovy sets. Naast het draaien begint hij in hetzelfde jaar ook met het produceren. Hij maakt tracks als Smoke paper, Devils club pt.1 en pt.2 waar duidelijk de invloed van de Britse house terug te horen is.

In 1999 duikt hij op als resident in club Amnesia op Ibiza waar hij naast dj’s als Sven Väth, Carl Cox en Paul van Dijk staat. Hij ontwikkeld zich als een echte Top DJ en bezit naast zijn muzikale skills ook een sterke persoonlijkheid, wat hem erg populair maakt bij het publiek. Hij draait zowel house als techno en de fusion van die twee. Dit weet hij op zo’n manier te brengen dat hij het publiek gek maakt. Zijn verassende sets en zijn producties zorgen ervoor dat hij één van de meest belovende internationale dj’s is.

Phonopunk
Voor de vaste bezoekers van Mainstage behoeft resident Phonopunk eigenlijk geen introductie meer. Elke editie zet hij weer een waardige en vaak verrassende set neer. In zijn sets verwerkt hij veel funky en tribal invloeden. Verder kenmerken zijn sets zich doordat ze technisch loepzuiver en strak in elkaar steken. Het winnen van de Diesel-U-Music award en zijn goed gewaardeerde energieke sets maken hem een van de hardst rijzende sterren in de Nederlandse techno scene. Of hij deze energie deze editie weer kan neerzetten blijft nog even de vraag, want nadat hij de Marathon in Rotterdam binnen een respectabele tijd van 4,5 uur succesvol heeft uitgelopen, is hij even onvindbaar geweest. De organisatie is echter verzekerd dat hij in topvorm verkeerd en klaar is om zijn energie op de decks over te brengen!

Mainstage
Dj’s: Paco Osuna, Phonopunk
Datum: zaterdag 24 april
Tijd: 23:00 – 05:00
Plaats: Escape venue, Rembrandtsplein 11, Amsterdam
Prijs: EUR 18,-