Solid Grooves bestaat binnenkort 6 jaar en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan als het aan de organisatie ligt. Er liggen nu twee nieuwe edities in het verschiet, eerst een feest op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag met Blake Baxter, Ben Sims en Invite. Daarnaast is er ook nog een feest op 30 mei ter ere van het 6-jarig bestaan met Steve Rachmad, Petar Dundov en Axel Mori.

De maand mei gaat een echte Solid Grooves maand worden met 2 feesten in Tivoli Utrecht. Als eerste de woensdagavond voor Hemelvaartsdag en het tweede feest op zondagavond 30 mei (1e pinksterdag) ook in Tivoli. Op 30 mei staat het 6 jarig bestaan van Solid Grooves centraal. In 1998 begonnen in Houten met een feest van 300 bezoekers, nu een van de toonaangevende techno organisaties van Utrecht.

19 mei 2004

Op woensdag 19 mei (donderdag Hemelvaartsdag) gaan we groots uitpakken. Niemand minder dan Ben Sims en Blake Baxter zullen komen draaien op Solid Grooves.
Verwacht brede sets met diverse muziekstijlen.

Ben Sims (Theory, Londen)
Ben Sims heeft de afgelopen jaren laten horen waarom hij tot de top dj's van de wereld behoort. Vanaf zijn 10e bezit hij al draaitafels en verzameld zich suf aan platen varierend van hip hop, electro, techno tot rare groove. Door zijn opvallende 3 deck hip-hop mixstijl werd hij al snel opgemerkt door bookingsagency Dynamix Berlin. Daardoor kwam hij in contact met zijn grote voorbeelden zoals Derrick May, Carl Craig en Jeff Mills. Hij runt 5 labels waar hij (en andere artiesten) diverse soorten muziek op uit kunnen brengen (Hardgroove, Ingoma, Theory, Symbolisme en Native). Remixen heeft hij gemaakt voor o.a. Green Velvet, Blake Baxter en Adam Beyer. Binnenkort gaat zijn eerste eigen album uitkomen op Peacefrog. Verder kom je Ben samen met Mark Broom nog wel eens tegen als Roku (4 deck, 2 mixers).

Blake Baxter (Tresor, Detroit)
Blake Baxter uit Detroit begon zijn muziekale carriere als drummer. Toen hij aan het begin van de jaren 80 begon met draaien kwam hij in contact met de Chicago House sound. Al snel begon hij met produceren, wat resulteerde in een productie (Work that body) op het legendarische DJ International in 1985 (als enige Detroit artiest). In 1987 kwam zijn 4 track EP uit op KMS (Kevin Saunderson) waardoor hij bevriend raakte met o.a. Kevin, Derrick, Jeff en Juan. Samen met deze Detroit artiesten tourde hij al snel over de hele wereld. Zijn classic "Sexuality" kwam uit in 1989 op Incognito records Detroit. Vanaf 1991 begon hij ook met produceren op het Berlijnse label Tresor. Sinds dien verblijft hij grotendeels hier in Europa om te produceren, dj-en en op te treden. Zijn stijl is breed, van house tot stevige techno.

Invite (Solid Grooves resident)
Onze vaste dj Invite zal deze avond beginnen. Om ook van Invite wat langer te kunnen genieten gaan we een uur eerder open. Dus voor deze keer vanaf 22:00 tot 04:00.

Omdat Ben voor zijn nieuwe album samen met Blake een nummer heeft gemaakt vinden ze het leuk om ook eens samen met elkaar te kunnen draaien. Dit gaat echt een bijzondere Solid Grooves worden dus koop je tickets op tijd in de voorverkoop.
Locatie: Tivoli, Oudegracht 245
Tijd: 22:00 – 04:00
Kaarten: 14 euro in de voorverkoop (excl.presale) en 17 euro aan de deur.
Info: www.solid-grooves.nl

30 mei 2004

Voor het zesjarig bestaan van Solid Grooves hebben we besloten weer eens een back to back set te boeken. Deze keer zullen Petar Dundov en Steve Rachmad het tegen elkaar opnemen. Petar en Steven zijn goede vrienden van elkaar en vullen elkaar muzikaal goed aan. Drie uur zullen ze jullie bedienen van kwaliteits techno. Welke kant ze precies op zullen gaan is voor ons ook nog een verrassing… Maar gezien Steve’s sterke sets bij Solid zal het zeker goed komen. Ook Petar heeft op de laatste editie van Integrate laten horen dat hij zeker iemand is waar rekening mee moet worden gehouden in de toekomst.

Petar Dundov (Music Man, Tomorrow)
Website: www.petardundov.com, www.perfection-party.com
Petar Dundov is in 1973 geboren in Zagreb Kroatië. Vanaf zijn zestiende experimenteren met synthesizers. Hij werd in die tijd vooral geïnspireerd door o.a. Kraftwerk, Jean M. Jarre en Depeche Mode. In 1993 (4 jaar later) resulteerde dit in zijn eerste 12" release op Formaldehyde Records een label uit Berlijn. Door de contacten die hij hiermee opdeed krijg hij ook de mogelijkheid zijn dj skills te laten zien in verschillende clubs buiten Kroatië. Ook begon hij steeds meer samen te werken met verschillende producers. Eerst met zijn broer met voor lo-fi soulfull techno op Absense en PV (1996), en later ook met Pascal FEOS en Jorg Henze. Zijn releases varieren van techno tot tech-house, dub en acid. Zijn ambient nummers vielen erg goed bij Jeff Mills, die ze op zijn Axis-sublabel Tomorrow uitbracht (Sculptures 1-3). Vanaf 2002 is hij ook bij Music Man actief en heeft verschillende 12”es en remixen uitgebracht (o.a. voor Marco Bailey, Damon Wild, Pascal FEOS en Toni Rios). Naast zijn eigen avond in Zagreb (Perfection) draait hij over de hele wereld. Op zijn lijst staan al behoorlijk wat grote feesten, festivals en clubs zoals I Love Techno Outdoor 2003 (België), Wire03 (Tokyo), Exit Festival (Joegoslavië), MTV Valkana Beach Festival (Kroatië), Sensor (Zurich), U-60311 (Frankfurt) en Womb (Tokyo).

Steve Rachmad (Music Man, Ignacio)
Steve Rachmad is voor de vaste Solid Grooves bezoeker geen onbekende. Elk jaar laat hij weer horen dat hij tot de Nederlandse techno top behoort. Ook als producer is hij al jaren zeer succesvol met sterke releases onder de namen Ignacio, Sterac en Parallel 9 op labels als Music Man, Rotation, M-Plant en 100% Pure. Steve draait bijna elke week in verschillende clubs in binnen- of buitenland. Verder draait hij op festivals van Dance Valley tot DEMF in Detroit, en heeft een vaste staat van dienst bij Awakenings.

Axel Mori (EC records, X-trax)
Voor het eerst bij Solid Grooves, uit Utrecht, Axel Mori. Voor vele zal dit een nieuwe naam zijn, maar Axel is al vanaf het begin van de house en techno in Nederland betrokken en actief met draaien en produceren. Zijn stijl is stevig, maar de Detroit techno voorliefde blijft zeker hoorbaar. Samen John Consemulder produceert hij onder de naam Detour op EC Records (van Michel de Hey). Ook heeft hij verschillende 12"es uitgebracht op X-trax, het techno label van Midtown records.

Locatie: Tivoli, Oudegracht 245
Tijd: 23:00 – 04:00
Kaarten: 12 euro in de voorverkoop (excl.presale) en 15 euro aan de deur.
Info: www.solid-grooves.nl
De kaartverkoop voor beide feesten begint vanaf 10 april op de volgende adressen:

Tivoli, Oudegracht 245 Utrecht
Twist & Shout, Oudegracht 70 Utrecht
Midtown, Zadelstraat 36 Utrecht
Plato, Steenweg 13 Utrecht
Ed Baak Audio, Vlierweg 10 Houten
Ticketservice 0900-3001250
GWK & Postkantoren
Voor meer info of vragen kunt u terecht bij:
Remco Steenman
info@solid-grooves.nl