underground heaven

Op 27 september aanstaande zal er het feest Underground heaven in de Lichtfabriek in Haarlem plaatsvinden. Op dit feest zullen ondere Diablo en JB Restless achter de draaitafels plaats gaan nemen.

Spontaniteit en creativiteit zijn de belangrijkste ingredienten voor een feest dat ook echt als een feest beleefd kan worden Het zijn jullie die voor een grootste deel van de spontaniteit moeten zorgen. Je zweet en energie op de dansvloer, humor en interesse in je feestgenoten is wat ons gelukkig kan maken. Aan deze kwaliteiten kan je natuurlijk geen prijskaartje hangen. Wij willen dus geen entree vragen. Sterker nog we vinden dat we flink wat moeten aanbieden. Gelukkig zijn er genoeg talentvolle musici en dj’s die vrijwillig hun kunsten willen vertonen zowel voor jullie als hun eigen plezier. Hun muziek en de decoratie zijn onze bijdragen aan de creativiteit. De combinatie van jullie spontaniteit en onze creativiteit zijn de juiste ingredienten voor een zinderende avond.

Underground Heaven wil de hokjesgeest binnen de muziekwereld overstijgen. Wij houden van techno. Maar techno is niet alleen beuken, techno is niet koud, en heeft niet altijd een standaard vierkwarts kickdrum. Het is ritmisch, muzikaal, warm en gebruikt invloeden uit allerlei andere muziekstromingen. De rode draad van deze avond zijn dub invloeden binnen de dansmuziek. De dj’s, Diablo, JB Restless en Jurriaan zullen hun platencollectie ondersteboven keren. Verwacht af en toe klassiekers zoals Zion Train en Dreadzone. Trotser nog zijn we echter op de inbreng van onze musici. De platen van de Dj’s zullen van extra peper worden voorzien door percussionist Matthew … en MC Shortman. Mathew……. MC Shortman zingt in de reggaeband …..

In de chill out een mix van verschillende stromingen, laidback doch groovy en vooral warm en positief. Ook hier is dub weer de rode draad. Echte klassiekers zoals Scratch Lee Perry, King Tubby en Dub Syndicate, maar ook hoogtepunten uit de tijd van de Ambient Dub, toen er bijna geen feesten waren zonder echte chillout. Daarnaast natuurlijk ook hedendaagse plaatjes, dubby en jazzy.

Wie de lichtfabriek niet ken wil ik met plezier vertellen hoe blij ik ben dat we hier een feest kunnen geven. We zullen alleen de kleinere zaal gebruiken waar zo’n 600 mensen in kunnen dansen. Het plafond van deze zaal is erg hoog wat ik persoonlijk altijd erg prettig vindt. De muren zijn opgebouwd uit geschilderde bakstenen die een stijlvolle doch wat nostalgische indruk geven. Langs een kant van de zaal staat een lange bar met voldoende ruimte voor hen die een drankje willen bestellen.

Wil je gratis naar ons feestje, stuur dan een mailtje met je naam naar gastenlijst@solidfundamental.com. We zetten je dan op de lijst. Kom je aan de deur zonder eerst een mailtje gestuurd te hebben zal je 5 euro’s moeten betalen. Op deze manier houden we enige controle op de toestroom. De beveiliging van de lichtfabriek houdt natuurlijk het recht mensen te weigeren die een te negatieve invloed op de feestvreugde meebrengen

Voor mensen uit Amsterdam hebben we twee busjes met zitplaatsen die zullen pendelen tussen Station Sloterdijk en de Lichtfabriek. Zij zullen rijden tussen 22.00 en 01.00 en 2.30 en 5.00. De chauffeurs die dit vrijwillig doen vragen een bijdrage van 5 euro voor een retourtje. Van dit geld huren we de busjes. We kunnen zo ongeveer zestig mensen vanuit Amsterdam naar het feest en weer naar Amsterdam brengen. Weet je nu al dat je van de pendelservice gebruik wil maken, schrijf dat dan ook even in het mailtje aan de gastenlijst. Wanneer er veel interesse is kunnen we meer busjes huren. Meer info over de pendelbusjes kan je hier in de laatste week voor het feest vinden.

Praktische info
Datum | 27 september
Locatie | Lichtfabriek, Haarlem
Line up | Diablo ( solid fundamental ), JB Restless ( properbeats ), Juriaan (
underground heaven ), MC Shortman en percussionist Matthew Williams
Stijl | House, techno met live percussie
Prijs | gratis ( stuur een mailtje naar gastenlijst@solidfundamental.com ), aan de
deur vijf euro
Tijd: 23.00 - 4.00
Contact | undergroundheaven@solidfundamental.com
Website | http://www.solidfundamental.com/undergroundheaven.html