Het Oktober programma voor Planet Rose is bekend gemaakt. Onder andere John Selway en T.Raumschmiere zullen die maand naar Nijmegen afreizen om op te treden. Ook vindt er weer een nieuwe voorronde van de Dj contest plaats.

Zaterdag 04 oktober
Planet Rose DJ Contest voorronde III
Grote zaal: John Selway (Cocoon/ Tronic, usa) + Pure (Fingers Ltd.)
Kleine zaal: DJ contest voorronde III: DJ Illicit + Chane + DJ Error + hosted by
resident & MC Gideon
entree 8,-/ van 0.30 tot 4.00 uur, na 2.30 uur geen toegang

New Yorker John Selway is één van de absolute DJ-grootheden der aarde. Vele omschrijvingen doen de ronde, zoals Electro Don, Industrial Headbanger en Epic Techno Kick Starter. Deze bijnamen laten vooral de vele verschillende gezichten van Selway zien. Een samenwerking met Ali van Deep Dish leverde halverwege de jaren negentig de classic The Dream op. De meeste roem ontving John Selway echter door zijn vele coproducties met de z'n Zweedse strijdmakker Christian Smith. Van dit duo zijn tracks als Move!, Endzone, Excel en Weather op labels als Intec, Tronic en Primate legendarische dansvloerkrakers. Als techno-DJ is Selway zeer vergelijkbaar met Carl Cox; muzikaal breed, enorm grote spanningsboog, hier en daar trancey, maar altijd funky, energiek en stevig. Hij rockte begin vorig jaar al eens de house en nu gaat ie dat zonder twijfel weer doen! Pure lijkt de laatste maanden nog meer op dreef als ooit tevoren, hopelijk is de vlam vanavond opnieuw in de pijp!

In de kleine zaal vindt vanavond de derde en laatste voorronde plaats van de Planet Rose DJ Contest. Achtereenvolgens strijden DJ Illicit, Chane en DJ Error om die felbegeerde plek in de finale op 1 november.

http://www.selwaymusic.net
http://www.tronicmusic.com
http://www.cocoon.net

Zaterdag 11 oktober
Planet Rose Special Windmill Skills Tour
Main Room: Laidback Luke presents Windmill Skills(United) + Tom de Neef
(Defected/Fluential,b) + B-Tek (Fingers Ltd.)
Lo Mechanik Room: Lo Mechanik Showcase met special guests House of Fix (Tresor, uk)
+ Tubish + Maersk + The Smoke Cella + Apzolut + Soap Soundsystem + Tok Tek + DJ Dack
+ DJ Jorg
entree 10,-/ van 23.00 tot 6.00, na 4.00 uur geen toegang

Laidback Luke is afgelopen jaar onherroepelijk doorgestoten naar de Nederlandse DJ
top. Knallende hits als Popmusic, Rock with the Best en het Dance Valley 2003 theme We cannot get enough hebben daar natuurlijk mee te maken. Maar het zijn vooral zijn DJ skills die hem aan de top zullen houden. Zijn eerste mixalbum draagt de prachtige en ware titel Windmill Skills en je hoort Luke op zijn best! Maar liefst 34 nummers worden er in ruim een uur doorheen gejaagd, waarbij hij niet schroomt zijn beste skills ten gehore te brengen. Tegenwoordig draait Luke alleen met CD’s en haalt daarmee de raarste dingen uit. Zijn Special Guest van vanavond is niemand minder dan Tom de Neef. Deze Belg brengt sinds jaar en dag de mooiste houseplaten uit op toplabels als Fluential en Defected (van Eric Morillo!). Verwacht een uiterst sfeervolle en groovy set van deze funky zuiderbuur! B-Tek bewijst de laatste dat hij ook een uitstekende house DJ is. Het wordt ongetwijfeld de meest funky Planet Rose Special tot nu toe. Geluidsexperimenten en ongebruikelijke grooves slaan de klok in de kleine zaal. Het Nijmeegse electronica collectief Lo Mechanik zwaait er de scepter en ook hier zijn er speciale gasten in de vorm van House of Fix uit Engeland. Deze mafkezen hebben een geschift album op Tresor en een even geschifte video van de eerste single. Zo ongeveer de hele popgeschiedenis wordt door de gehaktmolen gehaald. En dan hebben we het nog niet gehad over de rest van het Lo Mechanik programma Nijmegens finest op electronica gebied wordt vertegenwoordigt door Tubish, Apzolut, Tok Tek e.v.a.!!

Zaterdag 25 oktober
Technopunk Room: live T.Raumschmiere (Shitkatapult/Nova Mute, d) + Benny Rodrigues
(Club Risk) + LL (Wolfskuil Records)
Eclectic Area: Johnny Smoke + Rosco + Camiel (Waaghals)
entree 7,- (na 24.00 uur 9,-)/ van 23.00 tot 4.00, na 2.30 uur geen toegang

Technopunk, er is geen betere manier om de electronische rock & roll van T.Raumschmiere te omschrijven. Hij noemt het zelf pure punk, en eigenlijk kunnen we hem daar geen ongelijk in geven. Geen instrumenten dan samplers en computers kunnen momenteel beter de anarchistische inslag en lak aan conventies vertalen. De single ' Monstertruck Driver' op zijn eigen Shitkatapult label veroverd momenteel de dansvloeren. Onder meer Sven Vaeth draait hem helemaal grijs. Binnenkort verschijnt op Nova Mute een album. Benny Rodrigues laat zich voor de gelegenheid van zijn meest punky kant horen. Maar de spirit van punk zit eigenlijk altijd wel in zijn set. Dat bewees hij eind vorig jaar maar al te goed, toen hij ons alle hoeken van de zaal liet zien. LL heeft een rijk punkverleden. Met de punkband Poppi Uk maakte hij verschillende albums en tourde uitgebreid door Europa. De kleine zaal wordt gehost door de Waaghals Crew. Het zal dus ongetwijfeld eclectisch worden: van oud tot nieuw en van downtempo funk tot uptempo D&B. Veiligheidsgordels om, want de wind komt uit onverwachte hoeken vanavond!