rockit meets rotzooii 29-04-2007

ROCKIT Room
De ROCKIT room wordt geopend door ROCKIT resident van het eerste uur Benny Rodrigues die het startsein geeft van deze lange nacht. Benny die intussen tot de top van Nederland behoort en dus geen introductie meer behoeft wordt daarna opgevolgd door Speedy J, de technoproducer uit Rotterdam, om het tempo wat op te schroeven. Na Speedy J geeft de vaderlandse voorvechter van Detroit Techno Steve Rachmad zijn muzikale visie (die gebaseerd is op zijn Neo Classica Tour) op de avond.
Uiteraard komt onze Duitse favoriet Alexander Kowalski een altijd indrukwekkende Live PA set afgeven. Net als Steve Rachmad heeft Kowalski net een nieuw album (genaamd Changes) gereleased dat meer dan warm wordt ontvangen.
Daarna wordt het tempo weer opgevoerd door niemand minder dan de altijd goedlachse Duitser Chris Liebing. Hij koppelt funky ritmes aan keiharde doorstampende beats en creëert zo een eigen, charismatische “Liebing” industriële sound.
Om ervoor te zorgen dat je nog geen stoom kan af blazen, neemt de heldin Miss Djax als laatste plaats achter de draaitafels om je tot zeven uur om de oren te knallen en de avond (of meer vroege ochtend) op een daverende manier af te sluiten,

ROTZOOII Room
Zoals gezegd gaat het er bij ROTZOOII minder hard aan toe, want in deze zaal staat de minimal sound centraal. Om te beginnen komt Outland Records eigenaar en producer van het eerste uur Jerome langs. Na Jerome neemt de winnaar van de titel “beste Techno DJ van Nederland” het roer over. Michel de Hey is de laatste tijd de wegen van de minder harde Techno aan het bewandelen. Niet geheel onverdienstelijk, gezien zijn populariteit en zijn indrukwekkende en volle agenda. Ook de opmerkelijke populaire Bart Skils (o.a. Static en Voltt) is een een artiest die regelmatig langskomt bij ROCKIT meets ROTZOOII, zo ook natuurlijk op deze avond. Als Bart klaar is neemt ROTZOOII voorman Daniël Sanchez h! et over. Daniël begon op 14 jarige leeftijd met draaien en heeft zijn eigen minimal stijl ontwikkeld die je kunt omschrijven als weird, but groovy. Daarnaast zette de eigenwijze Daniël zijn eigen ROTZOOII avonden op waar hij een net zo eigenwijze schare fans mee opbouwde.
Na Daniel Sanchez wordt in de Rotzooii zaal begonnen aan de internationale tour. Danilo Vigorito, die andere uit Napoli afkomstige held van o.a. Zenit, Speaker Attack, Primate, Conform en Genetic) is dan aan de beurt. Napoli, de Techno hoofdstad van Italië levert een opmerkelijk hoog niveau van artiesten en bijbehorende producers af. Zo ook Danilo, die zich met zijn producties van de laatste tijd in de kijker speelde. De afsluiter van deze Koninginnenacht special is de Duitser Andre Galluzzi. Deze Cocoon gigant staat bekend om zijn altijd energieke en extra langs sets en is intussen een gevierd artiest en DJ geworden over de hele wereld. Dit zal dus wat gaan worden op 29e!!

Location

Central Studios
Gietijzerstraat 3-5
Utrecht, Nederland

Lineup

http://www.fca.nl

Comments

  • Goedie

    Goedie

    10 March 2007

    Line-up is bekend gemaakt

Comments are closed