rockit 24-03-2007

Na de geslaagde editie van 18 november (met o.a. Valentino Kanzyani) kon een vervolg niet uitblijven.
Zaterdag aanstaande (24 maart) is Juan Sanchez opnieuw uitgedaagd om een line-up samen te stellen. Hierin is hij uitdagender te werk gegaan en kwam met zeer verassende namen op de proppen.

Zo is daar Davide Squillace. Deze uit Italie afkomstige producer kwam in 1995 in aanraking met elektronische muziek en brengt in 1998 zijn eerste productie uit op Primate. In dezelfde tijd begon hij ook te draaien in Napels waar hij in het oog sprong met zijn dynamische sets, licht en snel, vol kracht en kwaliteit. Het levert hem gigs op bij o.a. Awakenings en Nature-One op en is ongetwijfeld een van de producers waar we nog veel van zullen horen.

Dat geldt ook voor Dave Ellesmere (aka Microfunk). Dave begon zijn carrière in een punk band en werd tijdens de zogeheten ‘Summer of Love’ gegrepen door het elektronische house virus. Begin jaren ’90 begon hij zelf tracks te produceren en die te verspreiden via MP3.com. Dit resulteerde uiteindelijk in zijn debuut EP op het Duitse label Kanzeleramt. In 2004 ontmoette hij via Shinedoe Dylan Hermelijn van het 100% Pure Records en in november 2005 kwam zijn 1e 12” “four symbols” uit. De co-productie met Dylan (genaamd Microfunk) levert Pecan op, een wereldwijde hit en ongetwijfeld dé plaat van 2006.

Om de avond in balans te houden is ook oudgediende Quazar uitgenodigd voor een heuse live set in de Winkel van Sinkel. Housepionier Gert van Veen alias MG, begon Quazar in 1991. De band scoort snel met Seven Stars en toert als eerste live-techno act het clubcircuit af. Quazar maakt daarna verschillende platen in diverse bezettingen en al even zoveel wisselende stijlen. Techno, clubhouse met top veertig-elementen, of funky acid: bij Quazar kan het allemaal.
Op het eerste Free Your Mind Festival is Quazar de verassing van het jaar. Naast zijn werkzaamheden als muziekjournalist blijft Quazar produceren met een opmerkelijke bevlogenheid blijven de tracks verfrissend genoeg voor alweer een nieuwe generatie.

Natuurlijk smeedt Juan Sanchez het geheel tot één terwijl er de sub het domein is van Daniel Sanchez en Roderik Flohil die je met passende Minmal Techno Grooves en Deephouse tracks je 5 uur lang op reis nemen

Main
Davide Squillace, Quazar - Live, Dave Ellesmere, Juan Sanchez

Sub
Daniel Sanchez vs Roderik

Location

Winkel van Sinkel
Oudegracht 158
Utrecht, Nederland

Lineup

http://www.fca.nl