monocult 23-07-2005

De zomer is in volle gang en veel organisaties kunnen het niet laten om wat strandfeesten te organiseren. Zo ook Mono en Phonocult die de krachten gebundeld hebben en het strandfeest Monocult in Scheveningen organiseren. Op dit feest dat plaatsvindt in strandpaviljoen Mecca zullen onder andere Matthew Dear, Bart Skils en Lauhaus optreden.

Mono en Phonocult bundelen hun krachten om deze zomer onvergetelijk te maken, Het Noorderstrand van Scheveningen is dan op 23 Juli de plek om te genieten van een veelzijdig, leuk en vooral prachtig feest met de Nederlandse toppers op minimal en techno gebied.
Mecca Beachclub is gekozen als locatie, deze strandtent is berucht in Den Haag door de vele feesten die er in het verleden gegeven zijn en door uitermate vrije en relaxte sfeer die er hangt. Vanaf vier uur 's middags zal het feest los barsten en het zal doorgaan tot vier uur 's nachts, 12 uur minimaal geweld! En om deze zomerdag echt compleet te maken is er ook een zeer speciale gast overgekomen uit de Verenigde Staten.

Mono
Geïnspireerd door legendarische avonden bij onze Oosterburen, zocht de crew van Mono naar mogelijkheden voor een club night met minimale techno in Amsterdam. Al gauw groeide hun concept uit tot een van de meest toonaangevende avonden binnen de snelgroeiende Nederlandse minimal scene. Dit jaar treden zij voor het eerst buiten het clubcircuit met een aantal spetterende samenwerkingsverbanden, waaronder Free Your Mind Festival in Arnhem en natuurlijk Monocult!

Phonocult
In korte tijd heeft deze Haagse organisatie furore gemaakt binnen de minimal techno scene in Nederland. Mede door het boeken van nieuwe en opkomende buitenlandse namen gecombineerd met bekende DJ's heeft Phonocult in korte tijd een gerenommeerde club avond opgezet. Na de zomer zal de organisatie verhuizen naar de kleine zaal van het Paard van Troje in Den Haag en gezien de zomer nog lang niet voorbij is gaan zij een samenwerking aan met de succesvolle Amsterdamse organisatie Mono, Monocult is geboren.

Monocult Main Area
Matthew Dear (Perlon, Spectral, M_nus)
Ook wel bekend als False, Jabberjaw en Audion gaat dit supertalent bij Mecca het ultieme zomergevoel vertalen in pure energie met zijn overweldigende live act. Een gigantisch scala aan DJ's met wereldfaam hebben zijn releases opgenomen in hun playlists en door zijn gebrek aan grenzen bij het produceren zijn alle mogelijkheden om hem in een hokje te dwingen volledig verdwenen. Van stevige technotracks en gevoelige soundscapes tot electroachtige vocalistische absurditeiten. Maar allemaal met een echt keurmerk… Dansbaar, indrukwekkend en helemaal Matthew Dear. Binnenkort verschijnt er een nieuw album van hem op Spectral.

Bart Skils (Voltt, Traffic)
Bart skils heeft in Nederland furore gemaakt met zijn Voltt concept en daarmee vele grootheden heeft geïntroduceerd in de Nederlandse minimal en techno scene en wordt daar alom door geroemd. Zijn status als techno en minimal DJ heeft zich vertaald naar vele optredens op de grootste festivals zoals Awakenings, Lowlands, Pinkpop en Dance Valley.
Ervaring vertaalt zich naar inzicht en kwaliteit en dat zal op deze zwoele avond niet anders zijn.

Lauhaus (Mono)
Als grondlegger van zowel Mono als Traffic heeft Lauhaus zijn muzikale smaak weten te verfijnen. Hij doet als geen ander de dansvloer ontbranden met zijn minimale klanken. De laatste jaren is hij druk bezig geweest in de studio en zijn sets hebben dan ook een hoog eigen-produkties-gehalte. Niet voor niets reist deze bezige bij stad en land af om zijn muziek ten gehore te brengen aan het Nederlandse nachtleven. Asjemenauhaus!

Aron Friedman (Mono, Traffic)
Kopstuk van Traffic en Mono heeft in de vele jaren opbouwen van zijn reputatie het nachtleven van Amsterdam een flinke injectie gegeven met zijn professioneel opgezette clubavonden die door de spetterende sfeer en uitmuntende line-ups bulken van kwaliteit. Zijn stijl heeft zich ontwikkeld tot een eigengereide mix van futuristische minimal en oerhouse-nostalgie.
Monocult is vanzelfsprekend de ideale werkplek om zich volledig muzikaal te uiten…

Branz, Sander Baan (Phonocult)
De grondleggers van Phonocult, zijn vanzelfsprekend ook weer van de partij om het publiek te verwennen met hun visie op electronische muziek en duiken ook dit keer diep in hun indrukwekkende collectie om de juiste snaar te raken bij het publiek en de zinderende zomeravond te completeren.

Monocult Sub Area
De kwaliteit van de Main Area zal hier zeker worden geëvenaard met een variëteit aan artiesten waarvan de meeste in de nationale minimal scene een bijzonder rijke staat van dienst hebben opgebouwd. Altijd zoekende naar vernieuwende sounds en het publiek laten meevoeren naar een andere wereld.
Jason and the Argonauts (LIVE) Melon (Awakenings) Boris Werner (Mono) Mackim (Minimal Eindhoven) Kiwi (FAH) Size (Decompression) en de vaste gasten van Phonocult, het Confused Minimal Team.

Comments

  • Marique

    Marique

    5 July 2005

    Ja leuk!!!

    Eigenlijk best wel zin in dit feestje!

  • Lizzard

    Lizzard

    13 July 2005

    heb hier ook wel zin in

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    13 July 2005

    die persberichten van phonocult zijn altijd zo waanzinnig goed geschreven !!!

Comments are closed