pur vernunft darf niemals siegen

"Schlager" en "techno" hebben wel degelijk raakvlakken, zo bewijzen Superpitcher en Wasserman met hun remix van Tocotronic's "PURE VERNUFT DARF NIEMALS SIEGEN". Het origineel en de remixen zullen eind juli (2005) uitkomen op het sublabel van Kompakt: Kompakt Pop 7. Een weerzinwekkend origineel met onnavolgbare vocalen en een perfect gearangeerde maximix; met lading!

Tocotronic is een pop/rock kwartet die meerdere top 10 hits in Duitsland hebben gescoord, mede dankzij zanger Dirk von Lowtzow. Zijn teksten bevatten veel fantasie en sprookjes verhalen maar gaan ook over politiek. De titel van deze track zou uitgelegd kunnen worden als: alleen de redenen mogen nooit winnen, we hebben snel nieuwe leugens nodig.

Zodra Dirk begint met zingen gaat de stereo zachter. De tekst kan enigzins boeien maar zodra de "lalalalalala" erin komt is het snel over. Je schotelt een Duitser toch ook geen Raymond van het Groenewoud voor?

Superpitcher (Aksel Schaufler) en Wasserman doen het beter. Het lijkt wel of Dirk en de heren van Kompakt samen in de studio hebben gezeten zo mooi. De dansbare bodem klinkt verassend goed met de rauwe en snauwende stem. Met wat echo klinkt het zelfs sexy.

Kompakt Pop kent weer een goeie release! 27 juli ligt hij in de winkel.
Paul Bergenhenegouwen

Comments

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    14 July 2005

    sloot michael mayer hier niet mee af op Love Family Park?

Comments are closed