Mainstage

Wekelijks is er een ruim aanbod van kwalitatieve events met vette line-ups. Ook in technoland is het aanbod weer op acceptabel niveau. Welke keuze maak je? Het grote voordeel voor de bezoekers is, dat de organisaties hun uiterste best moeten doen om boven zichzelf uit te stijgen. Vooral Mainstage pikt deze trend goed op door maandelijks een techno-event van grote allure neer te zetten. Door middel van een sterk concept met een internationale techno dj, gecombineerd met een (inter)nationaal talent. Daarbij heeft Mainstage in resident Phonopunk een talent gevonden dat telkens weer een stomende set neer weet te zetten. Compleet met een ‘state of the art’ décor en een strakke lichtshow, is Mainstage telkens weer een compleet techno-event.

Voor 27 september zullen vele liefhebbers hun vingers kunnen aflikken. Surgeon (UK) zal de Escape op haar grondvesten doen trillen. Deze allrounder is voor vele liefhebbers een absolute must voor een bijzondere techno avond. Met zijn unieke sound en onnavolgbare skills bewijst hij telkens zijn gevestigde status als grootheid in technoland. Met Benny Rodrigues (NL) haalt Mainstage een veelbelovend talent van eigen bodem. Benny staat vooral bekend om zijn geslepen mixtechnieken en zijn frivole interactiveit met het publiek.

Surgeon
Dj Surgeon, Anthony Child, is sinds 1995 een bekende naam in de techno-scene. Deze status heeft hij vooral te danken aan de nu al legendarische “Surgeon EP”. Zijn vroege releases op het label Downwards en zijn remixen voor Dave Clarke en Jeff Mils voor zijn “Live at the Liquid Rooms CD” gaven hem al snel de status van een grote techno dj. Meerdere releases op Downwards gepaard met releases met Regis, Female en Portion Reform (allen Downwards) zette hem definitief op de kaart. Surgeon zocht een goede balans tussen zijn beginwerk en hetgeen wat hij ten ore bracht op de dansvloer. Dit werd een combinatie van rauwe energie, industriële invloeden en een funky sound. Deze sound bracht Surgeon hij onder andere uit op het Tresor album “Balance”. In een later stadium ontwikkelde Surgeon een meer donkere en diepere sound, welke meer boven water kwamen op de “Force and Form” en “Body Request” albums.

Daarnaast is hij een absolute allrounder en is dan ook als producer alom gerespecteerd. Surgeon is onder meer ook bekend van zijn geniale samenspel met Regis, met wie hij samen de ‘British Murder Boys’ vormt. Vele liefhebbers kwamen afgelopen zomer als aan hun trekken met Surgeon op onder andere het Awakeningsfestival en Lovefields of buiten onze landsgrenzen op verscheidene festivals. Hou je vast, want Surgeon zal Mainstage op z’n kop zetten!!


Benny Rodrigues
De in Rotterdam geboren en getogen Benny Rodrigues, dreigt met zijn 20 jaar nu al één van de grote Nederlandse dj’s te worden. Benny is resident in de toonaangevende club Now & Wow te Rotterdam. Deze club werd in 2001 en 2002 gekozen door het publiek als beste club van Nederland. Daarnaast is hij ook resident van Café d’Anvers in België en is hij een veel geziene dj bij Club Risk in Amsterdam en Utrecht.

Zijn sound is het best te omschrijven als funky (deep)-house en techno. Met deze sound heeft hij onder andere nationaal en international in clubs gedraaid als de Escape, Nighttown, Space Ibiza en Club Prados in Praag. Ook de grote festivals als Impulz, Extrema, Dancevalley en Mysteryland zijn geen onbekend terrein voor deze ‘rising star’.
In 2002 werd hij door het Nederlandse publiek op de ‘LSDA Awards’ genomineerd voor ‘beste techno & tech-house dj’ en ‘beste aanstormend talent’. Benny won al eens de respectabele "Gouden Kabouter award’ voor ‘beste nieuwe dj’. Dat Benny erg veelzijdig is bewees hij al met zijn platenzaak ‘Basic Beats’ en zijn label ‘B-House records’. Op Mainstage zal Benny je dwingen te dansen!

Phonophunk
De resident van Mainstage steeg andermaal tot grote hoogten op de afgelopen editie. Als afsluiter na de Spanjaard Cristian Varela hield hij de dansvloer volop in beweging en bewees hij nogmaals zijn status als talent. Zijn sets zijn vooral te typeren door zijn funky en tribal sound waarin hij mixen zeer goed beheerst. Dit gecombineerd met het winnen van de Diesel-U-Music award, geeft hem een veelbelovende status in de Nederlandse scene. Phonopunk zal je tot in de vroege uurtjes laten sidderen!