DJ Tiësto

Vanavond zal op de Grote Markt in Breda voor het eerst de DVD van Tiësto in Concert worden vertoond. De Grote Markt is omgetoverd tot een openlucht bioscoop met een scherm van 48 vierkante meter.
Er was eerst twijfel over het doorgaan van het evenement in Breda omdat de omwonenden bang waren voor geluidsoverlast. Maar een rechter heeft in een kort geding besloten dat het evenement gewoon door mag gaan.
Er gaan geruchten dat Tiësto zelf ook komt draaien op de première, maar daar zou (om een te grote toestroom van bezoekers te vermijden) geen publiciteit aan besteed mogen worden. We zijn benieuwd!

Het premièrefeest van de DVD Tiësto in Concert zaterdag in Breda gaat gewoon door. De rechter heeft in een kort geding besloten de bezwaren van omwonenden van de Grote Markt niet te honoreren. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de party omdat zij denken dat er sprake zal zijn van geluidsoverlast.

Op de Grote Markt wordt morgen (vandaag, red.) tussen 20.00 uur en 22.00 uur de DVD-registratie van het evenement Tiësto in Concert in de openlucht vertoond. Dat gebeurt op een filmdoek van zo'n 50 vierkante meter. Het is de eerste (en enige) keer dat de DVD in het openbaar wordt vertoond. Om het evenement de sfeer te geven die het verdient, wordt om de première heen een show neergezet met licht en effecten. Er worden duizenden bezoekers verwacht.

De Stichting Stadshart Breda had echter weinig zin in het feest, en spande een kort geding aan. De president van de rechtbank in Breda deed daar vrijdagmiddag uitspraak over. De rechter besloot dat het weliswaar mogelijk is dat er enige geluidsoverlast zal ontstaan, maar dat bewoners die er voor hebben gekozen in het stadshart te gaan wonen, rekening dienen te houden met wat overlast.

De bewoners vrezen geluidsoverlast omdat het festival Respect (elders in de gemeente) vorig jaar tot veel klachten over het geluid leidde. Voor de première van Tiësto in Concert is de geluidslimiet iets hoger dan Respect.

De president vond het belang van ID&T echter zwaarder wegen dan wat overlast. De rechtbank voorziet ook problemen in de openbare orde, als het feest zo kort van te voren wordt afgelast. Vele fans van Tiësto zullen immers het nieuws niet meer horen, en voor niets naar Breda afreizen.

De Stichting Stadshart Breda vond dat de Gemeente Breda de vergunning te laat had gepubliceerd. Hoewel de rechtbank het daar wel mee eens was, vond de president ook dat ID&T en de duizenden Tiëstofans niet de dupe mogen worden van een fout van de gemeente.

'We zijn enorm blij voor alle fans van Tiësto', stelt Jeroen Jansen van ID&T. 'We hadden het echt heel erg gevonden voor alle mensen die hun favoriete DJ-concert niet nog eens hadden kunnen beleven.'