ROTTERDAM - De Dance Parade gaat deze zomer over de Erasmusbrug. De organisatie van het populaire jongerenevenement heeft de route van de muzikale stoet aangepast wegens praktische obstakels.

Zo kan het eindfeest na de Dance Parade niet meer op de LLoydpier plaatsvinden omdat het terrein wordt bebouwd. Vanwege werkzaamheden kan de optocht evenmin over de Nieuwe Binnenweg trekken, licht de organisatie toe.

De deelgemeente Feijenoord biedt de helpende hand. Donderdag maakte het dagelijks bestuur bekend positief te adviseren over het verzoek het eindfeest van de Dance Parade op Katendrecht te laten plaatsvinden.

Voorgaande jaren ging de Dance Parade door het centrum naar de Lloydpier waar aansluitend het eindfeest volgde. Zaterdag 9 augustus begint de Dance Parade om 12.00 uur aan de Schiedamsedijk. Vanaf daar gaat het via Coolsingel, Witte de Withstraat en Vasteland naar de Erasmusbrug, Posthumalaan tot bij metrostation Rijnhaven. Op het daarbij gelegen 3e Katendrechtse Hoofd draaien dj's van 1600 tot 2300 uur muziek. Bijwonen van de Dance Parade kan gratis, voor het eindfeest moet entree worden betaald