Op deze 2e editie van compound staan Perry, Michel en Bas M, de heren die ook de organisatie van de compound-avonden voor hun rekening nemen, achter de draaitafels. Dit alles vindt net zoals vorige keer weer plaats in de Waterfront in Rotterdam.

Waar bij de vorige Compound nog de nadruk lag op het internationale karakter van de line-up, een onderonsje met de Stockholmse technoambassadeurs Tobias von Hofsten en Mhonolink, die weliswaar onder de vinylfanatici onder de bezoekers grote bekendheid genieten maar slechts af en toe op flyers vermeld staan in Nederland, staat de aprilversie in het teken van de heren die, naast de algehele organisatie van de Compound-nachten, zich met name als de drivers van de dansvloer zullen profileren.

In de grote zaal zullen Compound residents Perry, Michel en Bas M de zaal voorzien van techno zoals je gewend bent, maar toch een tikkeltje anders. In het café (Platform) is er plaats voor lokale DJ's die qua naamsbekendheid weliswaar niet direct aan zullen spreken voor het "grote publiek", maar bewijzen dat hun passie voor techno de essentie is voor de 4/4-invulling van de Platform-room. DJ Doyski, Eelco en Treblig zorgen ervoor dat ook in het café er geen mogelijkheid is om stil te staan. Het thema van de avond: Support your local DJs!

Daarnaast is er deze maand veel aandacht voor het visuele aspect. Oude bekende LXD visuals keert terug naar Rotterdam. De mannen van de vijftig groene monitors zullen duidelijk hun stempel drukken op de sfeer van de avond. Verwacht underground visuals van deze visuele freaks, die met hun wagonlading aan monitors de zaal zullen voorzien van een gezonde groene teint.

Compound residents Perry, Michel en Bas M behoeven weinig introductie. Perry en Michel vormden jarenlang het beruchte Strictly Techno duo, wat zowel de Vlerk als Waterfont menigmaal liet vlammen. Bas M, de derde telg van de Compoundorganisatie, dankt zijn naamsbekendheid onder andere als de man achter Exposure of Sound en eigenaar van het Rotterdamse technolabel Audio Assault. Ondanks het korte bestaan is het label wereldwijd zeer succesvol: niemand minder dan DJ Rush heeft de eerste remix op AA001 voor zijn rekening genomen, en dit is slechts het begin van een lange reeks nog uit te brengen kwaliteitstechno. Samen zijn deze drie vinylpiraten goed voor de nodige dosis aan ervaring achter de decks. Zij vullen de zeven uren met een safari door het hedendaagse techno. Van funky en diepe grooves tot rauwe stomping beats, kortom subtiel oorstrelend kabaal met een Rotterdamse slinger eraan.

De volgende Compound vindt plaats op zaterdag 10 mei, waarbij de labeleigenaren annex DJ's annex producers Sven Dedek en Alex Bau van het Toneman label uit Duitsland te gast zijn.Een datum om alvast in de agenda's te noteren.