rockit open air 30-07-2005

30 juli aanstaande is het zover, de eerste editie van het Rockit Open Air festival in Utrecht met onder andere Derrick May. Lay & Buschwacka! en Housequake! Maar voor het zover is zullen er komende maand eerst een aantal preview avonden plaatsvinden in de Winkel van Sinkel en de Powerzone.

Nog even en dan is het zo ver, de eerste editie van ROCKIT Open Air! Na weer een overweldigend succes van het Free Your Mind Festival, stort FCA-Music, i.s.m. XCess Events, Twstd, Motion, Welcome To The Future en Syntecno zich op dit nieuwe festijn.

ROCKIT Open Air is niet “weer een nieuw festival” of zomaar een strandfeest. Een relaxte sfeer, beleving en plezier staan voorop. Je kunt er van 12:00 tot 23:00 uur genieten van verschillende stijlen muziek zoals Techno, House, Minimal, Funk en Broken Beats, je kunt de live-optredens bijwonen en er staan diverse soorten entertainment zoals straattheater en breakdance-acts op het programma. Daarnaast biedt het strand natuurlijk de ultieme plek om te relaxen en kan er verkoeling worden gezocht in het water.

Het zeer centrale en unieke terrein van de Maarsseveense Plassen, met het strand, grasveldjes, (bikini)eiland, water en groen, leent zich uitstekend voor het gevarieerde programma.

De dj’s die voor deze première geboekt staan liegen er niet om. Het (bikini)eiland wordt eenmalig omgedoopt tot Island of Innovators. Speciale gast hier is de uit Detroit (USA) afkomstige pionier Derrick May, die als mede-uitvinder van de Techno meteen de naam van “Innovator” opgespeld kreeg. De andere innovators zijn de uit London afkomstige Layo & Buschwacka! (UK) (3 uur set, zoals we gewend zijn van ze op hun maandelijkse residency “All Night Long” in de Londense club The End), Roog vs Erick E met een festival primeur van Housequake (3 uur!) en natuurlijk een extra lange set van ROCKIT resident Benny Rodrigues. De Utrechtse Martin Damen vs Leonardo vertegenwoordigen de regio met een hoog funk en Groove gehalte.
Verdeeld over meerdere podia op het terrein komen we zwaargewichten als Billy Nasty (UK), Cristian Varela (Esp), The Youngsters (F), Alexander Kowalski (D), Funk d’Void (UK), Benjamin Bates, Quazar, Bart Skils, Luciën Foort, Don Diablo, 100% Isis, Ricky Rivaro en vele anderen tegen. Net als bij Free Your Mind stuk voor stuk artiesten waar de organisatie een band mee heeft en artiesten die op hun eigen manier een eigen stijl vertegenwoordigen.

Op de TWSTD-Stage, gehost door dj-café TWSTD wordt een dj-contest gehouden onder de maandwinnaars. Vincenzo de Bull, die vorig jaar de TWSTD dj-contest won, staat dit keer niet op de Twstd-stage, maar staat zijn mannetje tussen de grotere namen.

Verder host de organisatie Motion zijn eigen stage met o.a. Sem Sonic vs Miss Nine en Edwin Bazen, nodigt Robbie303 de nodige gasten uit in zijn eigen Syntecno tent, en staan o.a. Trentemøller, Nuno dos Santos, Olaf Boswijk, Lil’ D en Quazar op de eerder genoemde Welcome To The Future stage.

De andere eyecatcher wordt de door de Rotterdamse Partyfunkjam “Loosefit” gehoste Funk Stage. Vanuit de liefde voor oude funk en soul is Loosefit uitgegroeid tot één van de meest succesvolste funk feesten van Nederland. Op de Funkstage van ROCKIT Open Air zullen de resident dj's Git Hyper en Deep Diggin' bijgestaan worden door gast dj’s LuckyDubz, Thelonius en Mad'R. Ze zullen een unieke mix laten horen van Uncut Funk, Raw Soul, Breaks, Hip-Hop, Brokenbeats, Disco Boogie en aanverwante muziekstijlen.
Hierbij komen ook de Live-Optredens van o.a. C-Mon & Kypski en Electro Coco.

Op het strand wordt er een zandkastelenwedstrijd gehouden. Wie het mooiste, grootste of origineelste zandkasteel weet te bouwen, wordt beloond met een wel heel leuke en exclusieve prijs, in de vorm van een weekendje Londen met een bezoek aan The End op een “All Night Long” avond van Layo & Bushwacka! Meer info hierover volgt.
Wie na het bouwen hiervan nog niet uitgespeeld is, kan nog naar harte lust tekeer gaan op het springkussen.

Gratis naar ROCKIT Open Air? Kijk dan je ogen uit naar de ROCKIT-Ballonnen! In de eerste week van juli gaan er landelijk zo’n 100 ROCKIT-ballonnen de lucht in met daaraan een invulstrook. Wanneer deze gevonden wordt, ingevuld en naar het FCA-Music kantoor teruggestuurd wordt, krijg je 2 vrijkaarten voor ROCKIT Open Air toegestuurd!

Zijn de ballonnen je voorbij gewaaid? Niet getreurd, kaarten kosten 25 Euro en zijn te halen bij Ticketbox, Free Record Shop en bij de diverse voorverkoop adressen die je terug kunt vinden op de website: www.rockitopenair.nl
Er zijn gelimiteerde VIP Tickets te koop voor 45 Euro, welke je o.a. toegang geeft tot het VIP-deck op het eiland.

Om alvast een beetje in de stemming te komen, zullen er vier ROCKIT Open Air Sound-Previews worden gehouden, namelijk:

2 juli 2005 @ De Winkel van Sinkel met: Ricky Rivaro en Sandeep

9 juli 2005 @ The Power Zone met: Miss Nine, Benny Rodrigues en Marnix

16 juli 2005 @ De Winkel van Sinkel met: Nuno dos Santos, Marnix en Brian S

23 juli 2005 @ De Winkel van Sinkel met: Vincenzo de Bull, Sem Sonic vs. Miss Nine en 100% Isis

De entree voor de ROCKIT Open Air Sound-Previews in de Winkel van Sinkel is ¤ 9,- en in de Power Zone ¤ 12,50. De feesten duren van 23:00 tot 05:00 uur.
Uiteraard kunnen op deze avonden kaarten voor ROCKIT Open Air in de voorverkoop gehaald worden.
Deze kaarten worden zonder voorverkoopkosten verkocht!

Kortom: Be aware, for ROCKIT Open Air!