Het milieu blijft op de een of andere manier een onderwerp met nogal een ‘geitenwollensokken’-imago. Vanaf donderdag 23 juni brengt MTV hier, samen met Cameron Diaz verandering in. In de nieuwste MTV-show Trippin’ gaat Cameron, in het gezelschap van haar beste vrienden, de hele wereld over, op zoek naar de mooiste natuurgebieden.

In de eerste aflevering vertrekken Cameron and friends, na de nodige fysieke testen en vaccinaties, in de richting van Katmandu, Nepal. Na een tocht van 9000 mijl per vliegtuig, helikopter, bus én kano komen ze aan op de plaats van bestemming; Royal Chitwan National Park, Nepal’s oudste nationale natuurpark. Hier krijgen ze een up-close-and-personal tour op de rug van een olifant, gaan ze op zoek naar de bedreigde Aziatische neushoorn en brengen ze een bezoekje aan een reservaat waar men bedreigde krokodillen opvangt.

In de volgende afleveringen bezoekt Cameron onder meer buurland Bhutan, dat zijn grenzen pas in 1974 openstelde voor de Westerse Wereld. Na Bhutan vertrekt ze met Drew Barrymore naar Chili, waar ze een lesje sandboarding krijgen, en ziet ze het op een na grootste koraalrif ter wereld in Honduras.

Trippin’, vanaf donderdag 23 juni, iedere donderdag, tussen 21.30 uur en 22.00 uur, op MTV!