photonic festival

Op 2 augustus aanstaande gaat er een heel speciaal evenement plaatsvinden in het openlucht-theater Cabrio in Soest. Waar veel festivals zich de laatste tijd hoofdzakelijk richten op de muziek zal tijdens het Phontonic Festival juist de nadruk liggen op het visuele aspect.

2 augustus 2003
openlucht-theater Cabrio, Soest
16:00 PM – 5:00 AM
Entree € 10,00
Http://www.photonic-festival.nl

Photonic Festival is een initiatief van het video-collectief Photonic.
De locatie, gelegen temidden van bossen en duinen, leent zich uitstekend voor dit visuele experiment. Video en lichtkunstenaars zullen gedurende deze nacht het bos veranderen in een lightscape, een tempel van licht en beeld, begeleid door de quadrophonische muziek van internationale dj´s en live acts. Photonic wilde met dit concept iets anders neerzetten dan het gebruikelijke in de danswereld. Hiervoor is gekozen voor een combinatie van beeld en geluid. Ook zal er ruime aandacht zijn voor modern en experimenteel theater. Overnachting in herberg mogelijk. De herberg ligt op een kleine 10 minuten lopen van het festival.

line up - audio

-Alex Paterson (the Orb – UK)
-Krill Minima (live-DE)
-Digital Verein (live-DE)
-Moos (NL)
-Ambient Daan (NL)
-Lenny Ibizarre (UK)
-Walter (NL)

line up - projectie

Photonic Visuals (NL)
Judocus (NL)
Robotfunk (NL)
ArtiVizuals (NL)
Stalker (NL)
Meer video artiesten zullen later bekend worden gemaakt.

line up - theater

Vistazo (NL)
Hairytales(NL)

meer Info:
0031 (0)6 21230386
Photonicsoest@hotmail.com
Http://www.photonic-festival.nl


AUDIO

Alex Paterson (The Orb)
Alex Paterson is de frontman van de legendarische ambient chill out live act The Orb. The orb heeft vele klassieker op zijn naam staan waarvan Adventures Beyond The Ultraworld, UFOrb, orbvs Terrarvm toch wel de bekendste releases zijn. Wij zijn blij dat Alex Paterson een gaatje heeft kunnen vinden in zijn overvolle agenda om op het Photonic festival zijn platenkeuze ten gehore aan ons te brengen. Tevens zal vanaf september de nieuwe Orb cd te krijgen zijn in Europa. Deze cd heet Bicycles & Tricycles.

DJ Moos
Een van de bekendere underground dj´s uit Den Haag. Samen met het BAF sound systeem heeft hij vele underground party´s op zijn naam staan. Tevens een vaste kracht achter het independent muziek festival State X in Den Haag.

Walter
Walter is vaste dj van de Melkweg te Amsterdam. Hij draait een selectie platen van ambient, dub en andere wereldstijlen.

Ambient Daan
De vaste gastheer in de chill out tent op Dance Valley. Tevens elke 3de zondag van de maand te vinden in de nieuwe Amsterdamse club TWSTd.

Lenny Ibizarre
Deze dj artiest/producer heeft vele cd´s en dvd´s achter zijn naam staan. Van zijn compilatie cd ¨Chilled Ibiza¨ zijn er in de UK al 450.000 verkocht. Hij is deze zomer o.a. te vinden op de volgende grote Festivals: Dance Valley, Roskilde, Solipse, The Big Chill.

Digitalverein
Digital Verein AKA Joerg Schuster is een Duitser die al sinds 1990 bezig is met elektronische muziek. Hij komt op het Photonic festival een live act verzorgen. Dit ondersteunt hij met een boss vt-1 en een sony tc-505 tapedeck. Zijn muziek is zeer minimaal met een lekkere beat erin. Zijn platen zijn te beluisteren op http://www. Thinnerism.com. Heeft optredens gedaan op o.a. de wereld Expo te Hannover.

Krill.minima
Dit is een meer experimentele vorm van ambient. Deze live act zit ook bij het thinnerissm record label. Samen met Digitalverein zullen zij proberen om een ultieme lifeshow neer te zetten.

VIDEO PERFORMANCE

Photonic Visuals
Photonic visuals is een vj collectief bestaande uit Arnold Fabrie, Maarten Bax, Jarno Burger en Clemente Georgescu. De vier heren hebben al jaren het idee gehad om een video festival te organiseren in een openlucht theater. Toen zich dan de kans voordeed om het Photonic festival te organiseren in openluchttheater Cabrio te Soest hebben zij die kans met beide handen aangegrepen.

Robotfunk
Maker van het video software programma ¨Flowmotion¨. Met dit pakket werkt hij ook wanneer hij zijn videokunsten komt vertonen op het Photonic festival. Flowmotion is een realtime visueel performance instrument zoals hij het zelf omschrijft.

Artivisuals
Dit video collectief werkt zeer naam samen met de het psy/trance collectief ¨9 lives of Hoffman¨. Deze heren zijn op het gebied van de psy/trance het toonaangevende video collectief van Nederland.

Stalker
De vaste video jockey van de Zodiak Commune. Zodiak commune bekend of de Underground feesten in het zuiden des lands. Stalker zal hier een show neerzetten die geheel uit zwart en wit beelden zal bestaan. Ook is Stalker de bedenker van de dansmachine, een video mobiel die op het moment staat in het museum van Enschede.

Lightmotiv
Duitse video kunstenaar genaamd Matthias Stroblle komt uit de omgeving van Dortmund. Hij werkt met vloeistof dia projectie´s die de meest bizarre vormen aan kunnen nemen. Tevens heeft hij zijn eigen machine ontworpen die luistert naar de naam LightMOTVI.analog.

Judocus
Een van de langst meedraaiende analoge vj´s. Is een vaste kracht van de dansorganisatie Extrema. Hij werkt met de meest uiteenlopende projectoren die hij in de loop der jaren zelf heeft gemaakt. Alle dia´s die hij laat zien zijn op basis van olieverf en 100% selfmade.

Comments

  • Goedie

    Goedie

    22 July 2003

    Dit is een origineel idee tussen al die andere 'normale' festivals.

Comments are closed