Mainstage

Eind mei maakten wij ons op voor Mainstage met Cari Lekebusch, maar toen kwam er een inval in de Escape. Wat gelijk al gevreesd werd gebeurde ook, de Escape ging dicht en Mainstage werd afgelast!
De Escape is inmiddels weer open en "terug van nooit weggeweest" dus de laatste zaterdag van deze maand is er ook weer een mainstage! Deze maand met niemand minder dan Umek!

Amsterdam - De week voor de Mainstage-editie met Cari Lekebusch en Leandro Gamez werd de Amsterdamse uitgaansscene opgeschrikt door de sluiting van Escape. De venue is nu gelukkig weer open en Mainstage dus terug van nooit weggeweest. Zaterdag 26 juli pakt de organisatie uit met de man die tijdens zijn optredens in Nederland al op veel mensen grote indruk maakte: Umek. Deze Sloveense drie (en soms vier) decks wizzard weet elk optreden weer het publiek voor zich te winnen met zijn funked up techno-style. In zijn kielzog bijgestaan door de 2 grootste Nederlandse talenten van dit moment - K.Cee en Phonopunk -belooft ook weer deze editie van Mainstage een indrukwekkende te worden.

Mainstage is in een halfjaar tijd uitgegroeid tot dé techno/techhouse clubavond van Nederland, die elke laatste zaterdag van de maand plaatsvindt in de Escape, waarbij dj en het publiek centraal staan. Het concept onderscheidt zich van de andere techno(club)avonden door kwaliteit in alle geledingen van het concept hoog in het vaandel te hebben staan. Hierbij zijn een imposant decor, het loepzuivere geluid en het state of the art lichtplan onontbeerlijke elementen.

UMEK (SLO)
Geboren in 1976 in Ljubljana, Slovenië. Begon in 1993 met dj-en terwijl hij technofeesten op grote schaal met zijn vrienden organiseerde, die uitgroeiden tot de meest geliefde in zijn homeland. Naast dikke hits op labels als Tortured (van Billy Nasty) en de Reloops-serie is hij mede-verantwoordelijk voor het label Consumer Rereation. In de loop der jaren heeft z’n dj-stijl zich ontwikkeld tot een energieke funky sound, die zowel het dak van de clubs eraf blaast als wel de festivaltenten op hun grondvesten laat schudden. Mainstage will shiver!

K.Cee (NL)
Sommige DJ's draaien geen techno, ze zijn het! K.Cee is zo'n persoon. Als er iemand zijn leven naar techno heeft ingedeeld is het wel de Groninger die wekelijks binnen- en buitenland afreist met of zonder platenkoffer. Voeg daarbij het feit dat hij dat al een jaar of vijftien doet en het wordt duidelijk dat K.Cee een enorme technokennis heeft ontwikkeld die zich vertaalt in een brede draaistijl en fenomenale platenkeuze. Die ervaring en beleving weet hij ook in zijn set te stoppen. K.Cee is anders dan anders, waar 12 DJ's links gaan gaat hij rechts. In een tijd waarin standaard een vies woord is zorgt K.Cee voor een frisse wind in de vaderlandse technoscene. Niet in de laatste plaats met zijn vernieuwende producties op het Shockers label. Mainstage laat K.Cee openen, kenners weten dan genoeg.

Phonopunk (NL, Winner Diesel U Music 2003)
Geboren in 1981 te Amsterdam en opgegroeid in het idyllische Baambrugge. Startte met draaien op 17-jarige leeftijd en sindsdien hebben de draaitafels hem niet meer losgelaten. Sleutelwoorden in zijn dj-sets zijn ritmisch, funky, tribal, skills én compromisloos mixen zonder uit te monden in ordinair en monotoon gebeuk. In combinatie met het enorme talent dat in hem schuilgaat, resulteerde uiteindelijk alles in het winnen van Diesel U Music 2003 en wordt hij door de kenners genoemd als 1 van de meest veelbelovende Nederlandse talenten van deze tijd.