future stars

Het future stars concept strijkt op 21 maart neer in de Escape in Amsterdam. Deze keer zal het Britse duo Phats & Small een 3 uur durende set draaien. Ook zullen op deze avond Francesco Pico en Jeroenski draaien.

In navolging op de succesvolle start van het Future Stars concept eind vorig jaar strijkt dit toerende dance-event op 21 maart neer in de bekende Amsterdamse club Escape. Op deze editie presenteert Future Stars de jonge talenten Francesco Pico en Jeroenski, en brengen de Britse grootheden Phats & Small een set van maar liefst 3 uur ten gehore. Dit allemaal in de setting van een van Amsterdams beste clubs en in Future Stars decoratie.

Het Future Stars concept is uniek omdat het Nederlands meest veelbelovende dj’s de kans geeft naast gevestigde populaire dj’s en buitenlandse artiesten te draaien. En dat in de beste clubs van Nederland. Op die manier wil Future Stars de scene voorzien van een nieuwe generatie dj’s die ook echt de vaardigehden bezitten om een avond echt te dragen.
In samenwerking met One Star Recording en Smirnoff Ice (die hiermee nieuw talent wil helpen in plaats van gevestigde namen sponsoren) is het Joint Leisure gelukt een concept neer te zetten dat in elk opzicht uniek is. Hoewel Future Stars een toerende clubavond is blijft de stijl behouden door een speciale verplaatsbare set met vaste camera’s op de dj en bijbehorende decoratie. Op 21 maart is het de beurt aan de Escape om het toneel te zijn voor Future Stars. Als een van de clubs die er bij was vanaf het begin blijft de Escape hiermee op het front bij de geboorte van de sterren van de toekomst..

De hoofdrol wordt op deze editie gespeeld door het bekende Britse duo Phats & Small die een set zullen brengen van maar liefst drie uur! Phats & Small zijn misschien nog het meest bekend door hun hit ‘Turn Around’, maar dat is voor hen slecht het topje van de ijsberg als het gaat om succesvolle producties. Behalve in grote successen als ‘Feel Good’ en ‘This time Around’ hebben zij hun vaardigheden ruimschoots laten zien in remixen van artiesten als Simply Red, Earth Wind & Fire, Dj Hell en andere bekende namen.
Naast het produceren houden zij als dj’s wel van een goed feest, wat ze de uitgesproken goedkeuring heeft opgeleverd van dj’s als Carl Cox, Judge Jules en Danny Howells. Hoeveel beter kunnen je referenties zijn?

De ‘Future Stars’ op deze editie zijn Dj Francesco Pico en Dj Jeroenski. Francesco Pico was al door Erick E gekozen om op de openingsparty van Future Stars te draaien. Zijn bewezen kunde op de draaitafels en zijn achtergrond als actief muzikant en producer (met zijn eerste producties al in 1991) maken hem tot een ware artiest en als zodanig een ware ‘future star’.
Hetzelfde geld voor de Clubclassics resident Jeroenski, die al achter de draaitafels staat toen het house-virus nog geen voet aan Nederlandse grond had gekregen. Waar hij begon met vroege hiphop en breakbeat is hij inmiddels getransformeerd in een gevierde club en garage dj. Vandaag de dag host hij samen met Rob Boskamp de succesvolle maandelijkse Clubclassics avonden in de Waakzaamheid.