Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten is Planet Rose een techno-avond die elke zaterdag wordt gehouden in het sfeervolle Doornroosje. Ze hebben vandaag hun programma voor de maand april bekend gemaakt. Gayle San is een van de grote namen die komende maand op het programma staat!

zaterdag 5 april
Planet Rose vs Drift
Techno Room: Pitto (Drift/Mood Engineering) + Rosal (Drift/Mood Engineering) + Dr Bob (Drift/Mood Engineering)
Chill Out: Daniel & friends
entree 5,- (na 24.00 uur 7,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

De eerste zaterdag van april staat geheel in het teken van de Nijmeegse organisatie Drift. Drift bestaat uit de twee Nijmeegse dj’s Rosal en Dr Bob en de Enschedese Pitto. Een klein anderhalf jaar geleden begonnen Rosal en Pitto de Mood Engineering-avonden in de Dancer te Nijmegen. Toen de Dancer ter ziele ging, zijn ze op wisselende locaties verder gegaan (042, Rumours, the Pitch). Af en toe wordt er eens uitgepakt met bekendere dj’s als Davide Squillace, Lady Aida en Zero One. Maar voor de echte topavonden zorgt vooral de crème de la crème van de Nijmeegse dj’s. En de heren zelf natuurlijk! Pitto is daarnaast nog eens druk met de wekelijkse Basic Groove-avonden in Atak te Enschede. Hun aanstekelijke enthousiasme zorgt ervoor dat het wel goed zit met de feest-toekomst van Nijmegen!

zaterdag 12 april
Planet Rose
Detroit Room: Anthony ‘Shake’ Shakir (7th City/Frictional, usa) + B-Tek + VJ Slof(NoxGenus)
Chill Out: the Oxymoronz
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

Een halve legende: die titel heeft Anthony ‘Shake’ Shakir zeker verdiend. Een mysterie is hij ook omdat hij bijna nooit optreedt in Europa. We zijn dan ook verheugd hem op Planet Rose te kunnen verwelkomen. De basis voor zijn carrière ligt in het begin van de jaren ’80 toen hij begon met dj-en op de middelbare school. Niet veel later volgden een aantal rasechte Detroit-classics op labels als KMS, Metroplex, 7th City en Peacefrog uit de Shake Studios. Shakir-tracks zijn altijd rustig van aard, droevig en Mooi (met een hoofdletter M inderdaad). Voor house en hiphop draait hij zijn hand niet om. Veel locale hiphopcrews uit Detroit zijn voorzien van het Anthony Shakir-keurmerk. Daarnaast bestiert hij het Frictional-label met Claude Young. B-Tek en onze huis vj Slof zorgen voor toepasselijke beelden en oorstrelende klanken zodat deze avond de hoofdletter M zeker verdient. De in Nijmegen zeer bekende Oxymoronz crew, de breinen achter de beruchte Berg en Dalseweg-feesten, draaien voor ons hun mafste plaatjes in het café.

http://www.7thcity.com

zaterdag 19 april
Planet Rose ‘Lo Mechanik Showcase’
Main Room: Angel Molina (Minifunk, sp) + Hansz (Highland Beats)
Lo Mechanik Room: live PA’s Modules + Apzolut + The Smoke Cella + Tok Tek + DJ
Cerialz + DJ Dack + Jorg + VJ’s Stanza Crew
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

De in Barcelona bivakkerende Angel Molina is verbonden aan het Minifunklabel en megaclub Florida 135. Hij is zonder twijfel de allerbeste j van Spanje. Daarnaast was zijn Planet Rose-optreden van maart vorig jaar één van de beste van 2002. Voorstanders noemen hem ook wel eens gekscherend de Spaanse Jeff Mills. Als je ’m achter de decks de crossfader hebt zien beroeren, is dat niet eens zo’n gekke benaming! Molina’s meest aansprekende eigenschap is dat hij feilloos aanvoelt wat de dansvloer nodig heeft op dat moment. Een dosis rythmic techno, house, electro of juist vette funk? Hij tovert het allemaal op het juiste moment uit z’n platenkoffer. Dit vermogen geeft hem een enorme voorsprong op collega’s als Mulero of Osuna die toch wat eenzijdiger opereren. Dj Hansz zorgt voor de gebruikelijke support. BBC-radio krijgt maar geen genoeg van hem en wij trouwens ook nog steeds niet! De kleine zaal wordt verzorgd door het vooruitstrevende Nijmeegse electronica-label Lo Mechanik. Een wagonlading live-acts, dj’s en vj’s zorgt voor allerhande sounds en visuals.

http://www.lomechanik.com

zaterdag 26 april
Planet Rose Special
Techno Room: Gayle San (Audio/Equator, singapore) + W.Jörg Henze (Danza
Electronica/Federation of Drums, d) + Pure
Back Room: VJ Stalker + Bakeliet Soundsystem
entree 12,-/ van 23.00 tot 06.00 uur, na 04.00 uur geen toegang

Toen Gayle San van Singapore naar Engeland verhuisde, raakte haar carrière in een stroomversnelling. Door een residentie in Club UK, en later the Complex in Londen, verspreidde haar reputatie zich als een wild vuurtje over de technocentra van Noordwest-Europa en Noord-Amerika. Vervolgens strikte Club Omen in Frankfurt, het Mekka van de techno, haar als resident. Gayle’s intelligente stijl van zowel underground als groovy techno, gecombineerd met een funky touch, maken haar tot een klasse apart. In Duitsland behoort ze al jaren tot de top vijf van buitenlandse dj’s. Jörg Henze uit Frankfurt is al sinds eind jaren tachtig een erg bezig baasje. Eerst als oprichter van Delerium en mede-oprichter van Neuton. Vanaf 1997 wijdt hij zich volledig aan produceren en deejayen. Solo onder pseudoniemen als Gecko, WJH, Bassoon en W. Jörg Henze. En als co-producer voor Chris Liebing, Frank Lorber, Toni Rios, Oliver Lieb, Pascal F.E.O.S. en Steve Stoll. Allemaal ontvingen ze die fijne, groovende Henze-touch. Jörg is een bijzonder snelle, drie-deck-dj met een fijne neus voor rockin’ progressieve techno. Hij zet de dansvloer gegarandeerd in vuur en vlam. Onze Pure kan als geen ander tegenwicht bieden aan dit zinvolle geweld. Bakeliet Soundsystem maakt van de kleine zaal een met dampende, kolkende drum’n bass (met een hiphopfeel) gevuld gekkenhuis.

http://www.gaylesan.com

woensdag 30 april
Planet Rose presents The official Queensize afterparty
Techno Room: Edwin Bazen (Las Palmas/MAW) + LL (Wolfskuil Records)
Chill Out: Slof & Wobbie (NoxGenus, Tractor DJ's)
entree 7,-/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

Op Koninginnedag vindt Queensize plaats in het Goffertpark: het techno-georiënteerde festival. Sterren als Surgeon en André Galuzzi geven daar acte de présence. Doonroosje heeft het genoegen de officiële afterparty te mogen presenteren. Speciale gast is de Rotterdammer Edwin Bazen. Als resident van Las Palmas, en voorheen van Nighttown, is zijn ster al geruime tijd rijzende. Niet onverdiend, want zijn mooie en regelmatig stevige techhouse is een ware lust voor het oor. In het kielzog van ene meneer De Hey lijkt het alsof ze in Rotterdam sinds jaar en dag een soort patent hebben op deze sound… LL verrast ongetwijfeld weer met een set vol mooie platen.

http://www.feestjeinhetpark.nl